Tiramisu
m7
Smaczne,rozpływające się w ustach ciasteczko.Przysmak włochów i mój też. Pycha.
0
0 / 0
Smaczne,rozpływające się w ustach ciasteczko.Przysmak włochów i mój też. Pycha.
8
Składniki
360 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
3 szt. jaja kurze całe
2 łyżka cukier
1 łyżka miód pszczeli
2 łyżka kawa rozpuszczalna
3 łyżka kakao decomorreno
4 łyżka koniak
50 dag. serek mascarpone
25 dag. biszkopty
Przygotowanie
Kawę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody,ostudzić i dodać alkohol.
Żółtka utrzeć z miodem na puszystą masę .wymieszać z serkiem mascarpone. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Wymieszać .
Płytką salaterkę wyłożyć ciasno biszkoptami ,szpary wypełnić okruchami z biszkoptów.
Nasączyć ciastka ponczem kawowym. Można przed rozłożeniem wcześniej zanurzyć każdy biszkopt w ponczu.
Rozsmarować na nich połowę przygotowanego kremu.
Oprószyć kakao i ułożyć drugą warstwę biszkoptów.
Nasączyć ponczem, przykryć równo warstwą kremu i oprószyć kakao.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.