Tiramisu

m7
Tiramisu

0

0 / 0

Smaczne,rozpływające się w ustach ciasteczko.Przysmak włochów i mój też. Pycha.

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

3 szt. jaja kurze całe

2 łyżka cukier

1 łyżka miód pszczeli

2 łyżka kawa rozpuszczalna

3 łyżka kakao decomorreno

4 łyżka koniak

50 dag. serek mascarpone

25 dag. biszkopty

Przygotowanie


1

Kawę rozpuścić w dwóch szklankach gorącej wody,ostudzić i dodać alkohol.

2

Żółtka utrzeć z miodem na puszystą masę .wymieszać z serkiem mascarpone. Białka ubić na sztywno i dodać do masy serowej. Wymieszać .

3

Płytką salaterkę wyłożyć ciasno biszkoptami ,szpary wypełnić okruchami z biszkoptów.

4

Nasączyć ciastka ponczem kawowym. Można przed rozłożeniem wcześniej zanurzyć każdy biszkopt w ponczu.

5

Rozsmarować na nich połowę przygotowanego kremu.

6

Oprószyć kakao i ułożyć drugą warstwę biszkoptów.

7

Nasączyć ponczem, przykryć równo warstwą kremu i oprószyć kakao.

8

Wstawić na kilka godzin do lodówki.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły