Tiramisu
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tiramisu](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F10021-1702058165884.jpeg&w=3840&q=75)
Ciasto którego ojczyzną są Włochy:)Pyszne ciasto , niewymagąjące pieczenia!Zobacz jak prosto je przyrządzisz i jak zaskoczysz nim gości
0
0 / 0
Ciasto którego ojczyzną są Włochy:)Pyszne ciasto , niewymagąjące pieczenia!Zobacz jak prosto je przyrządzisz i jak zaskoczysz nim gości
7
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
16 porcji
Składniki
100 rum
200 g biszkopty
1 szkl. kawa
4 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
10 dag. cukier
50 dag. mascarpone
Przygotowanie
1
Jajka, cukier + cukier waniliowy + ser zmiksować na jednolitą masę
2
Biszkopty zamoczyć w kawie z rumem i układać na foremce na przemian: biszkopty, masa, biszkopty, masa.
3
Gotowe włożyć na noc do lodówki
4
Przed podaniem posypać kakaem