0

Składniki

2 Szklanki
Kawa napar bez cukru
20 Sztuk
biszkopty
2 Sztuki
serek mascarpone
6 Sztuk
żółtko jaja kurzego
6 Łyżek
cukier puder
12 Łyżek
Likier amaretto
0.5 Szklanki
Kremówka
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Żółtka połączyć z cukrem i ok. 4 łyżkami likieru.
  2. Następnie całość ubić na parze na jednolitą i gładką masę. ostudzić. Serek mascarpone delikatnie utrzeć mikserem następnie dodawać do niego masę jajeczną a na końcu dodać ubitą na sztywno kremówkę. Przygotowany wcześniej i ostudzony napar kawowy wymieszać z pozostałym likierem. Maczać w nim dość szczypko biszkopty aby zbytnio nie namokły bo się rozpadną. Namoczone układać w naczyniu i przykrywać je masą jajeczną.
  3. Schłodzić w lodówce ok. 12 godzin. przed podaniem oprószyć kakao

Opis

pyszny deser do kawy

Podobne przepisy

Kakaowe Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kakaowe Tiramisu

Tiramisu

Przepis
Łatwy Do 40 min
Tiramisu

Babka drożdżowa z bakaliami

Przepis
Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Przepis
Średni Do 2 godz
Bezowy wieniec wigilijny z kandyzowaną pomarańczą i żurawiną

Ciasto z kakaowym musem

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Czekoladowe kubeczki z kremem truskawkowym

Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Przepis
Trudny Do 1 godz
Kakaowa rolada z kremem z mascarpone

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!