Tilapia ze szpinakiem
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tilapia ze szpinakiem](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F215-1702057485864.jpeg&w=3840&q=75)
Połączenie ryby ze szpinakiem stało się ostatnio bardzo modne.
1
0 / 0
Połączenie ryby ze szpinakiem stało się ostatnio bardzo modne.
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
2 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
20 g olej rzepakowy uniwersalny
350 g szpinak mrożony
250 g mozzarella
4 szt. filet z tilapia
1 szt. cebula
2 szt. czosnek
1 szt. cytryna
Przygotowanie
Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. W międzyczasie gotujemy tilapię, najlepiej na parze. Następnie do szpinaku dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pół kuli mozzarelli kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do szpinaku dokładnie mieszając. Drugą połówkę mozzarelli kroimy w paski. Na talerzu układamy kawałki ryby, przykrywamy pierzynką ze szpinaku, a na wierzchu delikatnie wciskamy paski mozzarelli. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!