Tilapia ze szpinakiem

m7
Tilapia ze szpinakiem

1

0 / 0

Połączenie ryby ze szpinakiem stało się ostatnio bardzo modne.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

2 szcz. sól

1 szcz. pieprz

20 g olej rzepakowy uniwersalny

350 g szpinak mrożony

250 g mozzarella

4 szt. filet z tilapia

1 szt. cebula

2 szt. czosnek

1 szt. cytryna

Przygotowanie


1

Filety z ryby rozmrażamy dzień wcześniej, solimy, pieprzymy, obficie skrapiamy sokiem z cytryny, a następnie wstawiamy na noc do lodówki. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty. W międzyczasie gotujemy tilapię, najlepiej na parze. Następnie do szpinaku dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Pół kuli mozzarelli kroimy na drobne kawałeczki i wrzucamy do szpinaku dokładnie mieszając. Drugą połówkę mozzarelli kroimy w paski. Na talerzu układamy kawałki ryby, przykrywamy pierzynką ze szpinaku, a na wierzchu delikatnie wciskamy paski mozzarelli. Podajemy z ugotowanym ryżem. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły