Tilapia w sosie pieczrkowym

m7

Ryba podana w inny sposób. świetne wygląda i smakuje :)
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Ryba podana w inny sposób. świetne wygląda i smakuje :)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. sos pieczarkowy łowicz
4 szt. mrożona tilapia
3 szt. ryż
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
Rybę odmrażamy.
na patelni podsmażamy pokrojone w talarki pieczarki. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Potem zalewamy przygotowanym wcześniej sosem (jak na opakowaniu). Gotujemy przez chwilę i dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż papryka zmięknie. W miedzy casie gotujemy ryż.
na talerz dajemy ryż polewamy rybą z sosem i posypujemy potartym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
332
kcal
Białka
33
gram
Węglowodany
25
gram
Tłuszcze
9
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.