Tilapia w sosie pieczrkowym

m7
Tilapia w sosie pieczrkowym

1

0 / 0

Ryba podana w inny sposób. świetne wygląda i smakuje :)

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. pieprz

500 g pieczarki

1 szt. papryka czerwona

1 szt. papryka żółta

1 szt. sos pieczarkowy łowicz

4 szt. mrożona tilapia

3 szt. ryż

5 dek. ser żółty

Przygotowanie


1

Rybę odmrażamy.

2

na patelni podsmażamy pokrojone w talarki pieczarki. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Potem zalewamy przygotowanym wcześniej sosem (jak na opakowaniu). Gotujemy przez chwilę i dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż papryka zmięknie. W miedzy casie gotujemy ryż.

3

na talerz dajemy ryż polewamy rybą z sosem i posypujemy potartym serem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły