Tilapia w sosie pieczrkowym
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tilapia w sosie pieczrkowym](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975294766.jpeg&w=3840&q=75)
Ryba podana w inny sposób. świetne wygląda i smakuje :)
1
0 / 0
Ryba podana w inny sposób. świetne wygląda i smakuje :)
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól
1 szczyp. pieprz
500 g pieczarki
1 szt. papryka czerwona
1 szt. papryka żółta
1 szt. sos pieczarkowy łowicz
4 szt. mrożona tilapia
3 szt. ryż
5 dag. ser żółty
Przygotowanie
1
Rybę odmrażamy.
2
na patelni podsmażamy pokrojone w talarki pieczarki. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę rybę. Potem zalewamy przygotowanym wcześniej sosem (jak na opakowaniu). Gotujemy przez chwilę i dodajemy pokrojone w kostkę papryki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu aż papryka zmięknie. W miedzy casie gotujemy ryż.
3
na talerz dajemy ryż polewamy rybą z sosem i posypujemy potartym serem.