0

Składniki

100 Gramów
maliny
3 Sztuki
kiwi
1 Łyżeczka
ŻELATYNA
50 Mililitrów
woda
150 Gramów
Twarożek
150 Gramów
jogurt naturalny
5 Łyżek
ingridient
dżem Łowicz owoce leśne
2 Łyżki
Syrop klonowy
2 Łyżeczki
Cukier trzcinowy
3 Garści
granola
3 Łyżki
płatki migdałowe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Twarożek wymieszać z jogurtem naturalnym i syropem klonowym.
  2. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie.
  3. Maliny zmiksować na mus i dodać cukier, wlać ostudzoną żelatynę i wstawić do lodówki.
  4. Obrać kiwi i zmiksować na mus.
  5. Gdy mus z malin zacznie tężeć wtedy zaczynamy układać w pucharkach warstwy według własnego upodobania.
  6. Wszystko ozdobić płatkami migdałowymi.

Opis

Tęczowe kubeczki to słodki owocowy i kolorowy deser.

Podobne przepisy

Pieczone tosty francuskie

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Pieczone tosty francuskie

Owsiane kubeczki

Przepis
Średni Do 1 godz
Owsiane kubeczki

Torcik omletowy

Przepis
Średni Do 40 min
Torcik omletowy

Miętowa panna cotta z Czekodżemem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Miętowa panna cotta z Czekodżemem

Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Przepis
Średni Do 1 godz
Kakaowo-malinowe ciasto bez pieczenia

Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Przepis
Łatwy Do 15 min
Cynamonowo-owocowa miska śniadaniowa

Sezonowy czekomakaron!

Przepis
Łatwy Do 15 min
Sezonowy czekomakaron!

Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Przepis
Średni Do 3 godz
Torcik makowy z czarną porzeczką i białą czekoladą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!