Tęczowa sałatka

kontakt_6
Tęczowa sałatka

0

0 / 0

9

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

0.50 kostka szynka

1 szt. papryka czerwona

1 szt. żółta papryka

1 szt. ogórek zielony

2 szt. pomidor

1 puszka kukurydza konserwowa

0.50 szt. makaron krajanka

1 pęcz. bazylia

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Ugotuj makaron krajanka Lubella al dente.

2

Warzywa umyj i pokrój w kostkę.

3

Kukurydzę odcedź. Szynkę pokrój w kostkę.

4

Wszystkie składniki wsyp do miski. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj całość. Udekoruj listkami bazylii.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

68

kcal

Białka

2

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

1

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły