Tęczowa sałatka
kontakt_6
Wartości odżywcze na porcję
Energia
68
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
9
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
0.50 kostka szynka
1 szt. papryka czerwona
1 szt. żółta papryka
1 szt. ogórek zielony
2 szt. pomidor
1 puszka kukurydza konserwowa
0.50 szt. makaron krajanka
1 pęcz. bazylia
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Ugotuj makaron krajanka Lubella al dente.
Warzywa umyj i pokrój w kostkę.
Kukurydzę odcedź. Szynkę pokrój w kostkę.
Wszystkie składniki wsyp do miski. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj całość. Udekoruj listkami bazylii.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
68
kcal
Białka
2
gram
Węglowodany
15
gram
Tłuszcze
1
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.