Tęcza

m7
Tęcza

1

0 / 0

Przepyszny deserek, który rozpływa się w ustach, a do tego wygląda bajecznie.

6

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

0.50 kg serek homogenizowany

0.50 l śmietana 30%

0.50 szkl. cukier puder

2 szt. galaretka

2 łyżka żelatyna

30 dek. biszkopty podłużne

Przygotowanie


1

Przygotować galaretki wg wskazań na opakowaniu, rozpuszczając każdą osobno w 400 ml wody. Ostudzić.

2

śmietanę ubić, dodać serek i cukier, delikatnie wymieszać.

3

Żelatynę zalać gorącą, ale nie wrzącą wodą (ok. 1/3 szklanki wody). Wymieszać i odstawić do napęcznienia. Dodać do masy śmietanowo-serowej.

4

przygotować podłużną formę i wyłożyć ją folią spożywczą lub zastosować tortownicę. Na spodzie układać biszkopty namoczone w pierwszej gęstniejącej galaretce. Dolną warstwę zalać masą serową, a na niej ułożyć drugą warstwę biszkoptów namaczanych w drugiej galaretce i ponownie wyłożyć masę serową. Wierzch można udekorować pozostałą galaretką i owocami.

5

schłodzić w lodówce.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły