Tatarski befsztyk

m7
Tatarski befsztyk

Średnia 0 / 0

Oceń!

Tatar wołowy inaczej.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz ziołowy

1 szczyp. sól

1 szt. cebula

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka olej z pestek winogron

1 łyżka musztarda

4 łyżka grzyby marynowane

50 dag. polędwica wołowa

Przygotowanie


Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył).

Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka.

Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiając solą i pieprzem ziołowym do smaku.

Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1058

kcal

Białka

65

gram

Węglowodany

8

gram

Tłuszcze

84

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły