Tatarski befsztyk

m7
Tatarski befsztyk

0

0 / 0

Tatar wołowy inaczej.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szcz. pieprz ziołowy

1 szcz. sól

1 szt. cebula

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka olej z pestek winogron

1 łyżka musztarda

4 łyżka grzyby marynowane

50 dek. polędwica wołowa

Przygotowanie


1

Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył).

2

Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka.

3

Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiając solą i pieprzem ziołowym do smaku.

4

Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły