Tatarski befsztyk
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tatarski befsztyk](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974242913.jpeg&w=3840&q=75)
Tatar wołowy inaczej.
0
0 / 0
Tatar wołowy inaczej.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. pieprz ziołowy
1 szczyp. sól
1 szt. cebula
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka olej z pestek winogron
1 łyżka musztarda
4 łyżka grzyby marynowane
50 dag. polędwica wołowa
Przygotowanie
1
Polędwicę bardzo drobno mielimy (jeśli istnieje potrzeba wcześniej oczyszczamy ją z żył).
2
Dodajemy drobno posiekaną cebulę, olej, musztardę i żółtka.
3
Całość wyrabiamy na jednolitą masę przyprawiając solą i pieprzem ziołowym do smaku.
4
Na talerzu formujemy z mięsa piramidkę i dookoła obsypujemy ją pokrojonymi grzybkami marynowanymi.