Tatar ze śledzia

Krakus
Tatar ze śledzia

1

0 / 0

Tatar ze śledzia to smaczna przekąska, która idealnie sprawdzi się na wigilijny stół i różne uroczystości. Połączenie śledzi, cebuli, musztardy, ogórków kiszonych, marynowanych podgrzybków i jajek przypadnie do gustu wszystkim fanom wyrazistych smaków.

8

Składniki

25 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

400 g śledź w oleju

1 szt. cebula

1 łyżka musztarda francuska

3 szt. ogórki kiszone krakus

100 g marynowane podgrzybki

4 szt. jaja

0.50 pęcz. cebula dymka

1 szczyp. pieprz i sól

Przygotowanie


1

Jajka ugotować na twardo.

2

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić w kostkę. Wymieszać z poszatkowaną w kostkę cebulą i musztardą francuską. Doprawić solą i wymieszać.

3

Okrągłą foremkę ustawić na talerzu, wyłożyć śledzia i docisnąć. Następnie zrobić warstwę z pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych. Na wierzch wyłożyć pokrojone w kostkę podgrzybki marynowane i posiekane jajka na twardo.

4

Na samą górę dodać cebulkę dymkę. Całość można przyozdobić grzybkiem marynowanym, czerwoną cebulą i doprawić świeżo mielonym pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

462

kcal

Białka

25

gram

Węglowodany

10

gram

Tłuszcze

34

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły