Tatar z suszonych pomidorów

kontakt_1
Tatar z suszonych pomidorów

Średnia 0 / 0

Oceń!

Chrupiąca bagietka podgrzana w piekarniku, podawana z tatarem warzywnym. Pyszne połączenie suszonych pomidorów nasączonych w oleju z cebulą i natką pietruszki.

4

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. cebula szalotka

0.50 pęcz. natka pietruszki

1 szczyp. sól, pieprz

1 szt. bagietka

Przygotowanie


Bagietkę kroimy w kromeczki i tostujemy lub grillujemy w piekarniku aż będzie miała delikatnie złoty kolor.

Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidorki odsączamy z oleju i również drobno kroimy. Drobno siekamy również natkę pietruszki.

Pokrojone składniki mieszamy dokładnie, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie nakładamy na złocistą bagietkę. Dekorujemy listkiem natki pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

747

kcal

Białka

31

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

3

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Przepisy według składników


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły