Tatar z suszonych pomidorów
kontakt_1
Chrupiąca bagietka podgrzana w piekarniku, podawana z tatarem warzywnym. Pyszne połączenie suszonych pomidorów nasączonych w oleju z cebulą i natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
747
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
145
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
1
0 / 0
Chrupiąca bagietka podgrzana w piekarniku, podawana z tatarem warzywnym. Pyszne połączenie suszonych pomidorów nasączonych w oleju z cebulą i natką pietruszki.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. cebula szalotka
0.50 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. bagietka
Przygotowanie
Bagietkę kroimy w kromeczki i tostujemy lub grillujemy w piekarniku aż będzie miała delikatnie złoty kolor.
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidorki odsączamy z oleju i również drobno kroimy. Drobno siekamy również natkę pietruszki.
Pokrojone składniki mieszamy dokładnie, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie nakładamy na złocistą bagietkę. Dekorujemy listkiem natki pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
747
kcal
Białka
31
gram
Węglowodany
145
gram
Tłuszcze
3
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.