Tatar z suszonych pomidorów
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
kontakt_1
![Tatar z suszonych pomidorów](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975245958.jpeg&w=3840&q=75)
Chrupiąca bagietka podgrzana w piekarniku, podawana z tatarem warzywnym. Pyszne połączenie suszonych pomidorów nasączonych w oleju z cebulą i natką pietruszki.
1
0 / 0
Chrupiąca bagietka podgrzana w piekarniku, podawana z tatarem warzywnym. Pyszne połączenie suszonych pomidorów nasączonych w oleju z cebulą i natką pietruszki.
4
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. cebula szalotka
0.50 pęcz. natka pietruszki
1 szczyp. sól, pieprz
1 szt. bagietka
Przygotowanie
Bagietkę kroimy w kromeczki i tostujemy lub grillujemy w piekarniku aż będzie miała delikatnie złoty kolor.
Cebulkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Pomidorki odsączamy z oleju i również drobno kroimy. Drobno siekamy również natkę pietruszki.
Pokrojone składniki mieszamy dokładnie, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku, a następnie nakładamy na złocistą bagietkę. Dekorujemy listkiem natki pietruszki.