Tatar z pomidora
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
EkspertOdKuchni
![Tatar z pomidora](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974660500.jpeg&w=3840&q=75)
Tatar z pomidora to wyjątkowo świeże i aromatyczne danie, które bazuje na soczystych pomidorach. Świetnie nadaje się jako przekąska, dodatek do sałatek lub jako sos do makaronu.
0
0 / 0
Tatar z pomidora to wyjątkowo świeże i aromatyczne danie, które bazuje na soczystych pomidorach. Świetnie nadaje się jako przekąska, dodatek do sałatek lub jako sos do makaronu.
9
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
1 porcja
Składniki
1 szt. pomidor
0.50 szt. czerwona cebula
10 g kapary
0.50 szt. awokado
10 krem balsamiczny
1 szczyp. sól, pieprz
1 szczyp. cukier
1 szczyp. czarnuszka
10 g masło
Przygotowanie
Pomidora myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małą kosteczkę. Delikatnie solimy i odkładamy na sitko, aby odciekła woda z pomidora.
Czerwoną cebulę, kapary i awokado kroimy drobno i łączymy je z pomidorem w misce.
Doprawiamy pieprzem, cukrem, ewentualnie solą i wykładamy na talerz.
Pieczywo smarujemy masłem z obu stron i przysmażamy na patelni.
Tatar z pomidora posypujemy czarnuszką i polewamy kremem balsamiczny.