Tatar z pomidora

EkspertOdKuchni
Tatar z pomidora

0

0 / 0

Tatar z pomidora to wyjątkowo świeże i aromatyczne danie, które bazuje na soczystych pomidorach. Świetnie nadaje się jako przekąska, dodatek do sałatek lub jako sos do makaronu.

9

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


1 porcja

Składniki

1 szt. pomidor

0.50 szt. czerwona cebula

10 g kapary

0.50 szt. awokado

10 krem balsamiczny

1 szczyp. sól, pieprz

1 szczyp. cukier

1 szczyp. czarnuszka

10 g masło

Przygotowanie


1

Pomidora myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na małą kosteczkę. Delikatnie solimy i odkładamy na sitko, aby odciekła woda z pomidora.

2

Czerwoną cebulę, kapary i awokado kroimy drobno i łączymy je z pomidorem w misce.

3

Doprawiamy pieprzem, cukrem, ewentualnie solą i wykładamy na talerz.

4

Pieczywo smarujemy masłem z obu stron i przysmażamy na patelni.

5

Tatar z pomidora posypujemy czarnuszką i polewamy kremem balsamiczny.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

323

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

23

gram

Tłuszcze

24

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły