Tatar wołowy z jajkiem i ogórkami kiszonymi Krakus

formularz
Tatar wołowy z jajkiem i ogórkami kiszonymi Krakus

0

4 / 1

.

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g polędwica wołowa

2 szt. ogórki kiszone krakus

2 szt. żółtko jaja kurzego

2 łyżka kapary

1 szt. cebula

2 łyżka woda

1 łyżka oliwa z oliwek

1 szczyp. sól, pieprz

Przygotowanie


1

Mięso bardzo drobno posiekać, wlać wodę, olej i dokładnie wyrobić.

2

Doprawić solą oraz pieprzem i podzielić na 2 równe części.

3

Uformować tatar na talerzu, na środku zrobić wgłębienie i wbić żółtka (uprzednio sparzyć jaja wrzątkiem).

4

Obok ułożyć drobno posiekaną cebulę oraz ogórki kiszone i kapary. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

508

kcal

Białka

28

gram

Węglowodany

11

gram

Tłuszcze

36

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły