Tatar wołowy z jajkiem i ogórkami kiszonymi Krakus
formularz
.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
508
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
4 / 1
.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g polędwica wołowa
2 szt. ogórki kiszone krakus
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka kapary
1 szt. cebula
2 łyżka woda
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso bardzo drobno posiekać, wlać wodę, olej i dokładnie wyrobić.
Doprawić solą oraz pieprzem i podzielić na 2 równe części.
Uformować tatar na talerzu, na środku zrobić wgłębienie i wbić żółtka (uprzednio sparzyć jaja wrzątkiem).
Obok ułożyć drobno posiekaną cebulę oraz ogórki kiszone i kapary. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
508
kcal
Białka
28
gram
Węglowodany
11
gram
Tłuszcze
36
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.