Tatar wołowy z jajkiem i ogórkami kiszonymi Krakus
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Tatar wołowy z jajkiem i ogórkami kiszonymi Krakus](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976292653.jpeg&w=3840&q=75)
.
0
4 / 1
.
8
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
200 g polędwica wołowa
2 szt. ogórki kiszone krakus
2 szt. żółtko jaja kurzego
2 łyżka kapary
1 szt. cebula
2 łyżka woda
1 łyżka oliwa z oliwek
1 szczyp. sól, pieprz
Przygotowanie
1
Mięso bardzo drobno posiekać, wlać wodę, olej i dokładnie wyrobić.
2
Doprawić solą oraz pieprzem i podzielić na 2 równe części.
3
Uformować tatar na talerzu, na środku zrobić wgłębienie i wbić żółtka (uprzednio sparzyć jaja wrzątkiem).
4
Obok ułożyć drobno posiekaną cebulę oraz ogórki kiszone i kapary. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.