0

Składniki

1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
Olej z pestek winogron
250 Gramów
Polędwica wołowa
1 Sztuka
żółtko jaja kurzego
10 Dekagramów
Gorgonzola
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia. Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem). Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

Opis

w smaku ostry, dla koneserów

Podobne przepisy

Makaron kolanka ozdobne z salami, oliwkami, ogórkiem i pom...

Łatwy Do 40 min

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min

Sałatka makaronowa z mango

Łatwy Do 1 godz

Sałatka z grillowanymi warzywami

Łatwy Do 40 min

Sałatka z kakaowym dressingiem

Łatwy Do 3 godz

SAŁATKA Z MAKARONEM ŚWIDERKI I OSCYPKIEM

Łatwy Do 15 min

Śniadaniowa sałatka z płatkami żytnimi

Łatwy Do 15 min

Czekoladowe gofry z makaronu

Łatwy Do 40 min

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!