Tatar wołowy z gorgonzolą

m7
Tatar wołowy z gorgonzolą

0

0 / 0

Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

1 łyżecz. olej z pestek winogron

250 g polędwica wołowa

1 szt. żółtko jaja kurzego

10 dag. gorgonzola

Przygotowanie


1

Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia.

2

Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem).

3

Całość wyrabiamy na jednolitą masę.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły