Tatar wołowy z gorgonzolą
m7
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
0
0 / 0
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. olej z pestek winogron
250 g polędwica wołowa
1 szt. żółtko jaja kurzego
10 dag. gorgonzola
Przygotowanie
1
Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia.
2
Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem).
3
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.