Tatar wołowy z gorgonzolą
m7
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
638
kcal
Białka
41
gram
Węglowodany
b/d
0Tłuszcze
52
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. olej z pestek winogron
250 g polędwica wołowa
1 szt. żółtko jaja kurzego
10 dag. gorgonzola
Przygotowanie
Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia.
Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem).
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.