Tatar wołowy z gorgonzolą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tatar wołowy z gorgonzolą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699973565158.jpeg&w=3840&q=75)
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
0
0 / 0
Tatar w smaku ostry, dla koneserów. Dekorujemy ulubionymi dodatkami.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
2 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
1 łyżecz. olej z pestek winogron
250 g polędwica wołowa
1 szt. żółtko jaja kurzego
10 dag. gorgonzola
Przygotowanie
1
Polędwicę kilkakrotnie mielimy w maszynce do mielenia.
2
Następnie wbijamy żółtko, dodajemy olej, pokruszony ser oraz do smaku sól i pieprz (pamiętamy, że gorgonzola ma ostry i wyrazisty smak także nie należy przesadzać z solą ani pieprzem).
3
Całość wyrabiamy na jednolitą masę.