Tatar po włosku

m7
Tatar po włosku

0

0 / 0

Przepis pochodzi z książki tadeusza borowicza "pyszności z mięsa mielonego".

11

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szczyp. pieprz

1 szczyp. sól

1 szt. cebula

1 szt. sok z cytryny

1 szt. pomidor

1 szt. ogórek

1 szt. cytryna

2 łyżka oliwa

1 łyżka nać pietruszki

40 dag. polędwica końska

5 dag. parmezan

Przygotowanie


1

Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę, wymieszać z oliwą, dodać posiekaną cebulę, sól i sok z cytryny, podzielić na 4 porcje. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim porcje mięsa. Udekorować potrawę plasterkami pomidora, ogórka i cytryny oraz natką.

2

Podawać z białym pieczywem i marynowanymi grzybkami. Najlepiej przyprawić maggi i ziołami (bazylia, majeranek, oregano) w różnych kompozycjach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

313

kcal

Białka

34

gram

Węglowodany

7

gram

Tłuszcze

15

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły