Tatar po włosku
m7
0
0 / 0
Przepis pochodzi z książki tadeusza borowicza "pyszności z mięsa mielonego".
11
Składniki
15 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
1 szcz. pieprz
1 szcz. sól
1 szt. cebula
1 szt. sok z cytryny
1 szt. pomidor
1 szt. ogórek
1 szt. cytryna
2 łyżka oliwa
1 łyżka nać pietruszki
40 dek. polędwica końska
5 dek. parmezan
Przygotowanie
1
Mięso trzykrotnie przepuścić przez maszynkę, wymieszać z oliwą, dodać posiekaną cebulę, sól i sok z cytryny, podzielić na 4 porcje. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i posypać nim porcje mięsa. Udekorować potrawę plasterkami pomidora, ogórka i cytryny oraz natką.
2
Podawać z białym pieczywem i marynowanymi grzybkami. Najlepiej przyprawić maggi i ziołami (bazylia, majeranek, oregano) w różnych kompozycjach.