Tatar II

m7
Tatar II

0

0 / 0

rewelacja

5

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

0.50 szkl. olej

2 szt. żółtko jaja kurzego

5 szt. ogórki kiszone krakus

3 szt. cebula

80 dag. wołowina zadnia bez kości

Przygotowanie


1

Mięso dobrze myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek, przekręcamy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy żółtka i oliwę Carotino.

2

Oliwy dodajemy tyle ile wchłonie mięso, należy jednak uważać by nie wlać jej zbyt dużo. Trudno jest określić ilość oleju gdyż jest to zależne od mięsa. Na koniec doprawiamy mięs solą i pieprzem. Podajemy z ogórkami i cebulką pokrojonymi w mała kosteczkę.

3

Świetnym dodatkiem do tatara są marynowane grzyby.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

291

kcal

Białka

13

gram

Węglowodany

5

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły