Tatar II

m7

rewelacja
Wartości odżywcze na porcję
Energia
291
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
rewelacja
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 szkl. olej
2 szt. żółtko jaja kurzego
5 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. cebula
80 dag. wołowina zadnia bez kości
Przygotowanie
Mięso dobrze myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek, przekręcamy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy żółtka i oliwę Carotino.
Oliwy dodajemy tyle ile wchłonie mięso, należy jednak uważać by nie wlać jej zbyt dużo. Trudno jest określić ilość oleju gdyż jest to zależne od mięsa. Na koniec doprawiamy mięs solą i pieprzem. Podajemy z ogórkami i cebulką pokrojonymi w mała kosteczkę.
Świetnym dodatkiem do tatara są marynowane grzyby.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
291
kcal
Białka
13
gram
Węglowodany
5
gram
Tłuszcze
23
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.