Tatar II
m7
rewelacja
0
0 / 0
rewelacja
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
12 porcji
Składniki
0.50 szkl. olej
2 szt. żółtko jaja kurzego
5 szt. ogórki kiszone krakus
3 szt. cebula
80 dek. wołowina zadnia bez kości
Przygotowanie
1
Mięso dobrze myjemy, osuszamy, czyścimy z błonek, przekręcamy dwukrotnie w maszynce do mielenia mięsa. Do mięsa dodajemy żółtka i oliwę Carotino.
2
Oliwy dodajemy tyle ile wchłonie mięso, należy jednak uważać by nie wlać jej zbyt dużo. Trudno jest określić ilość oleju gdyż jest to zależne od mięsa. Na koniec doprawiamy mięs solą i pieprzem. Podajemy z ogórkami i cebulką pokrojonymi w mała kosteczkę.
3
Świetnym dodatkiem do tatara są marynowane grzyby.