3

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone wołowe
3 Szczypty
papryka czerwona
5 Sztuk
ogórek konserwowy
2 Sztuki
cebula
12 Sztuk
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1 ko zmielonego gotowego mięsa wołowego, to mięso jest już doprawione.
  2. 4 łyżki musztardy.
  3. Do mięsa dodajemy musztardę wyrabiamy.
  4. Formujemy kuleczki.
  5. W kuleczkach robimy wgłebienie, do tego wgłebienia dajemy żóltko.
  6. Jajka wcześniej parzymy.
  7. GOTOWE KULECZKI TATARA OBSYPUJEMY DROBNO POKROJONYMI OGÓRKAMI KONSERWOWYMI I DROBNO POKROJONĄ CEBULĄ

Opis

Kiedyś tatar królował na wszystkich imprezach. Teraz powoli wraca na stoły.

Podobne przepisy

Sos tatarski

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos tatarski

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z...

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym a'la chilli con carne z płatkami kukurydzianymi

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Groch z kapusta i grzybami

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Groch z kapusta i grzybami

Jajecznica z cebulą

Przepis
Łatwy Do 15 min
Jajecznica z cebulą

Marynowane kozaki

Przepis
Średni Ponad 3 godz
Marynowane kozaki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!