Tatar

m7
Tatar

3

0 / 0

Kiedyś tatar królował na wszystkich imprezach. Teraz powoli wraca na stoły.

5

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

1 kg mięso mielone wołowe

3 szczyp. papryka czerwona

5 szt. ogórki konserwowe krakus

2 szt. cebula

12 szt. żółtko jaja kurzego

Przygotowanie


1

1 ko zmielonego gotowego mięsa wołowego, to mięso jest już doprawione.

2

4 łyżki musztardy.

3

Do mięsa dodajemy musztardę wyrabiamy.

4

Formujemy kuleczki.

5

W kuleczkach robimy wgłebienie, do tego wgłebienia dajemy żóltko.

6

Jajka wcześniej parzymy.

7

GOTOWE KULECZKI TATARA OBSYPUJEMY DROBNO POKROJONYMI OGÓRKAMI KONSERWOWYMI I DROBNO POKROJONĄ CEBULĄ

Wartości odżywcze na porcję


Energia

408

kcal

Białka

17

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

22

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły