3

Składniki

1 Kilogram
mięso mielone wołowe
3 Szczypty
papryka czerwona
5 Sztuk
ogórek konserwowy
2 Sztuki
cebula
12 Sztuk
żółtko jaja kurzego
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. 1 ko zmielonego gotowego mięsa wołowego, to mięso jest już doprawione.
  2. 4 łyżki musztardy.
  3. Do mięsa dodajemy musztardę wyrabiamy.
  4. Formujemy kuleczki.
  5. W kuleczkach robimy wgłebienie, do tego wgłebienia dajemy żóltko.
  6. Jajka wcześniej parzymy.
  7. GOTOWE KULECZKI TATARA OBSYPUJEMY DROBNO POKROJONYMI OGÓRKAMI KONSERWOWYMI I DROBNO POKROJONĄ CEBULĄ

Opis

Kiedyś tatar królował na wszystkich imprezach. Teraz powoli wraca na stoły.

Podobne przepisy

Kolorowa zapiekanka z kurczakiem

Łatwy Do 40 min.

Sos tatarski

Łatwy Do 40 min.

Makaron (kokardki) z boczkiem i białym serem

Łatwy Do 40 min.

Pasztet pomidorowy

Średni Ponad 3 godz.

Sałatka makaronowa z twarogiem

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka śledziowa

Łatwy Do 1 godz.

Sałatka z kaszą, pomidorami i rukolą

Łatwy Do 40 min.

SAŁATKA Z MAKARONEM USZKA I WĘDZONYMI SZPROTKAMI

Średni Do 40 min.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min.

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!