Tatar
m7
Kiedyś tatar królował na wszystkich imprezach. Teraz powoli wraca na stoły.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
3
0 / 0
Kiedyś tatar królował na wszystkich imprezach. Teraz powoli wraca na stoły.
5
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
12 porcji
Składniki
1 kg mięso mielone wołowe
3 szczyp. papryka czerwona
5 szt. ogórki konserwowe krakus
2 szt. cebula
12 szt. żółtko jaja kurzego
Przygotowanie
1 ko zmielonego gotowego mięsa wołowego, to mięso jest już doprawione.
4 łyżki musztardy.
Do mięsa dodajemy musztardę wyrabiamy.
Formujemy kuleczki.
W kuleczkach robimy wgłebienie, do tego wgłebienia dajemy żóltko.
Jajka wcześniej parzymy.
GOTOWE KULECZKI TATARA OBSYPUJEMY DROBNO POKROJONYMI OGÓRKAMI KONSERWOWYMI I DROBNO POKROJONĄ CEBULĄ
Wartości odżywcze na porcję
Energia
408
kcal
Białka
17
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
22
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.