Tatar

m7
Tatar

2

0 / 0

Tatar to coś dla prawdziwych smakoszy i fanów surowego mięsa. Z naszym przepisem przygotujesz idealny tatar - z cebulką, ogórkiem kiszonym i żółtkiem.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. szczypiorek

1 szczyp. sól

1 szczyp. pieprz

1 szt. cebula

3 szt. ogórki kiszone krakus

1 szt. żółtko jaja kurzego

30 dag. ligawa wołowa

Przygotowanie


1

Mięso zmielić. Cebulę i ogórki drobno pokroić i te składniki dokładnie wymieszać dodając żółtko.

2

Doprawić dość mocno. Ułożone mięso przybrać cebulką i szczypiorkiem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

199

kcal

Białka

23

gram

Węglowodany

9

gram

Tłuszcze

4

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły