Tartiny z pesto

m7
Tartiny z pesto

0

0 / 0

Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.

7

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

1 szczyp. sól

1 łyżecz. bazylia

1 łyżecz. proszek do pieczenia

100 g pesto czerwone

3 szkl. mąka krupczatka lubella

0.66 szkl. woda mineralna gazowana

0.66 szkl. oliwa z oliwek

Przygotowanie


1

Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

353

kcal

Białka

6

gram

Węglowodany

36

gram

Tłuszcze

21

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły