0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
Pesto czerwone
3 Szklanki
mąka krupczatka
0.66 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.66 Szklanki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.

Opis

Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.

Podobne przepisy

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Przepis
Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Maślaki w occie

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Maślaki w occie

Sos pomidorowy

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sos pomidorowy

Szaszłyki krewetek w pietruszce

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Szaszłyki krewetek w pietruszce

Piernik świąteczny

Przepis
Średni Do 15 min
Piernik świąteczny

Bigos kaszubski

Przepis
Średni Do 1 godz
Bigos kaszubski

Faworki

Przepis
Średni Do 40 min
Faworki

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!