0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
Pesto czerwone
3 Szklanki
mąka krupczatka
0.66 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.66 Szklanki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.

Opis

Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.

Podobne przepisy

Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z fetą i brokułami

Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Łatwy Do 40 min
Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i orzechami

Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Średni Do 3 godz
Pasztet z kaparami i suszonymi pomidorami

Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Trudny Do 40 min
Makaron Rurki Kolorowe z wędzonym kurczakiem i pomarańczą

Marynata do karkówki z grilla

Łatwy Do 15 min
Marynata do karkówki z grilla

Paluszki łososiem zawijane

Łatwy Do 40 min
Paluszki łososiem zawijane

Pierniczki

Średni Do 1 godz
Pierniczki

Sos chrzanowy

Łatwy Do 40 min
Sos chrzanowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!