Example thumb
0

Składniki

1 Szczypta
sól
1 Łyżeczka
bazylia
1 Łyżeczka
PROSZEK DO PIECZENIA
100 Gramów
Pesto czerwone
3 Szklanki
mąka krupczatka
0.66 Szklanki
woda mineralna gazowana
0.66 Szklanki
oliwa z oliwek
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.

Opis

Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!