Tartiny z pesto
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tartiny z pesto](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977133585.jpeg&w=3840&q=75)
Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.
0
0 / 0
Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. bazylia
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g pesto czerwone
3 szkl. mąka krupczatka lubella
0.66 szkl. woda mineralna gazowana
0.66 szkl. oliwa z oliwek
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.