Tartiny z pesto
m7
Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
353
kcal
Białka
6
gram
Węglowodany
36
gram
Tłuszcze
21
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Kruche, ziołowe tartinki z pesto czerwonym- doskonałe do czystych zup lub jako przekąska.
7
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
1 szczyp. sól
1 łyżecz. bazylia
1 łyżecz. proszek do pieczenia
100 g pesto czerwone
3 szkl. mąka krupczatka lubella
0.66 szkl. woda mineralna gazowana
0.66 szkl. oliwa z oliwek
Przygotowanie
Mąkę wymieszać z bazylią i proszkiem do pieczenia. Dolać oliwę oraz mocno gazowaną wodę, posolić i od razu wyrabiać aż ciasto nabierze jednolitej struktury. Ciasto będzie dość twarde. Rozwałkować na wysokość ok. 4 mm i wyciąć duże koła i ułożyć w foremkach do tartinek. Posmarować z wierzchu oliwą i piec ok 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Po wyjęciu lekko ostudzić , posmarować czerwonym pesto i podawać.