Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

formularz
Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami

0

0 / 0

Błyskawiczny pomysł na smaczną przekąskę między posiłkami lub imprezowy przysmak. Małe kanapeczki z pastą z tuńczyka i ogórkami kiszonymi Krakus to must have na Twoim stole gdy masz mało czasu i potrzebujesz sprawdzonego przepisu na coś do zjedzenia. Wymieszaj tuńczyka z masłem, dodaj majonez, sok z cytryny i przyprawy. Kopczyk z pasty umieść na małych kawałeczkach chleba, a do dekoracji ułóż na każdej plasterki z ogórka.

7

Składniki

15 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

100 g pumpernikiel

120 g tuńczyk w sosie własnym

10 g masło

35 g majonez

1 łyżka sok z cytryny

1 szczyp. sól, pieprz

15 g ogórki kiszone krakus

Przygotowanie


1

Odsączonego tuńczyka wymieszać z masłem na gładką masę.

2

Dodać majonez, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie wymieszać.

3

Chleb kroimy w niewielkie kwadraciki (5c m x 5 cm).

4

Na każdym kawałku umieszczamy kopczyk pasty z tuńczyka i dekorujemy pokrojonymi w plastry ogórkami korniszonami z czosnkiem Krakus.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

167

kcal

Białka

8

gram

Węglowodany

15

gram

Tłuszcze

9

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły