Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
formularz
![Tartinki z pastą z tuńczyka i ogórkami korniszonami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699986761692.jpeg&w=3840&q=75)
Błyskawiczny pomysł na smaczną przekąskę między posiłkami lub imprezowy przysmak. Małe kanapeczki z pastą z tuńczyka i ogórkami kiszonymi Krakus to must have na Twoim stole gdy masz mało czasu i potrzebujesz sprawdzonego przepisu na coś do zjedzenia. Wymieszaj tuńczyka z masłem, dodaj majonez, sok z cytryny i przyprawy. Kopczyk z pasty umieść na małych kawałeczkach chleba, a do dekoracji ułóż na każdej plasterki z ogórka.
0
0 / 0
Błyskawiczny pomysł na smaczną przekąskę między posiłkami lub imprezowy przysmak. Małe kanapeczki z pastą z tuńczyka i ogórkami kiszonymi Krakus to must have na Twoim stole gdy masz mało czasu i potrzebujesz sprawdzonego przepisu na coś do zjedzenia. Wymieszaj tuńczyka z masłem, dodaj majonez, sok z cytryny i przyprawy. Kopczyk z pasty umieść na małych kawałeczkach chleba, a do dekoracji ułóż na każdej plasterki z ogórka.
7
Składniki
15 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
100 g pumpernikiel
120 g tuńczyk w sosie własnym
10 g masło
35 g majonez
1 łyżka sok z cytryny
1 szczyp. sól, pieprz
15 g ogórki kiszone krakus
Przygotowanie
Odsączonego tuńczyka wymieszać z masłem na gładką masę.
Dodać majonez, sok z cytryny i przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Chleb kroimy w niewielkie kwadraciki (5c m x 5 cm).
Na każdym kawałku umieszczamy kopczyk pasty z tuńczyka i dekorujemy pokrojonymi w plastry ogórkami korniszonami z czosnkiem Krakus.