Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
lubella
![Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974478580.jpeg&w=3840&q=75)
Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami to znakomity pomysł na wytrawną przystawkę. Połączenie buraka z fetą jest fenomenalne, a do tego kruchy spód oraz chrupiące orzechy na wierzchu. Mniam!
0
0 / 0
Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami to znakomity pomysł na wytrawną przystawkę. Połączenie buraka z fetą jest fenomenalne, a do tego kruchy spód oraz chrupiące orzechy na wierzchu. Mniam!
9
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
100 g masło
200 g lubella mąka poznańska
1 szt. jajko
1 łyżecz. sól
2 szt. jajko
100 śmietanka kremowa 30%
1 szt. burak gotowany
100 g ser feta
8 szt. orzechy włoskie
Przygotowanie
Wszystkie składniki na ciasto kruche posiekać, zakryć folią i odstawić do lodówki na 30 minut, a następnie wyjąć, wyłożyć spód i boki foremek do tarteletek i podpiec w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach.
Jajka wymieszać ze śmietanką.
Na spód babeczek położyć pokruszony ser feta, buraka pokrojonego w kostkę i posiekane orzechy, następnie zalać masą śmietanowo-jajeczną.
Piec około 20 minut w 200 stopniach.