Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami

lubella
Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami

0

0 / 0

Tarteletki z burakami, serem feta i orzechami to znakomity pomysł na wytrawną przystawkę. Połączenie buraka z fetą jest fenomenalne, a do tego kruchy spód oraz chrupiące orzechy na wierzchu. Mniam!

9

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

100 g masło

200 g lubella mąka poznańska

1 szt. jajko

1 łyżecz. sól

2 szt. jajko

100 śmietanka kremowa 30%

1 szt. burak gotowany

100 g ser feta

8 szt. orzechy włoskie

Przygotowanie


1

Wszystkie składniki na ciasto kruche posiekać, zakryć folią i odstawić do lodówki na 30 minut, a następnie wyjąć, wyłożyć spód i boki foremek do tarteletek i podpiec w piekarniku przez 10 minut w 200 stopniach.

2

Jajka wymieszać ze śmietanką.

3

Na spód babeczek położyć pokruszony ser feta, buraka pokrojonego w kostkę i posiekane orzechy, następnie zalać masą śmietanowo-jajeczną.

4

Piec około 20 minut w 200 stopniach.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

286

kcal

Białka

9

gram

Węglowodany

19

gram

Tłuszcze

20

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły