1

Składniki

1 Szczypta
koperek
1 Łyżeczka
sól, pieprz
300 Gramów
ingridient
Lubella Mąka Poznańska
150 Gramów
masło
200 Gramów
Serek philadelphia śmietankowy
29 Gramów
Śmietana kwaśna
150 Gramów
Łosoś wędzony
1 Sztuka
jaja kurze całe
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. ½ cm i przełożyć do natłuszczonych foremek. Ciasto ponakłuwać widelcem, aby nie podnosiło się w czasie pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut.
  2. Serek wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem przełożyć do wystudzonych tartaletek. Dodać kawałki łososia i przybrać koprem.
  3. Do mąki dodać jajko oraz pokrojone na mniejsze kawałki schłodzone masło oraz szczyptę soli, całość szybko ugnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na pół godziny.

Opis

Spodziewasz się gości? Chcesz zaskoczyć rodzinę? Wypróbuj prosty i efektowny przepis na tartaletki z łososiem!

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Cynamonowe zawijańce

Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!