Tartaletki z łososiem

goodfoodlover
Tartaletki z łososiem

1

3 / 8

Spodziewasz się gości? Chcesz zaskoczyć rodzinę? Wypróbuj prosty i efektowny przepis na tartaletki z łososiem! Do jego wykonania potrzebne będą Ci następujące składniki: koperek, sól i pieprz, mąka, masło, serek śmietankowy, kwaśna śmietana, jajko kurze oraz wędzony łosoś. Na przygotowanie przepisu wystarczy jedynie niecała godzina!

8

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

1 szcz. koperek

1 łyżeczka sól, pieprz

300 g lubella mąka poznańska

150 g masło

200 g serek philadelphia śmietankowy

29 g śmietana kwaśna

150 g łosoś wędzony

1 szt. jaja kurze całe

Przygotowanie


1

Do mąki dodać jajko oraz pokrojone na mniejsze kawałki schłodzone masło oraz szczyptę soli, całość szybko ugnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na pół godziny.

2

Po tym czasie ciasto rozwałkować na grubość ok. ½ cm i przełożyć do natłuszczonych foremek. Ciasto ponakłuwać widelcem, aby nie podnosiło się w czasie pieczenia. Piec w temp. 180 stopni ok. 15 minut.

3

Serek wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem przełożyć do wystudzonych tartaletek. Dodać kawałki łososia i przybrać koprem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły