Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
maspexdigital
![Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699975086512.jpeg&w=3840&q=75)
Szukasz szybkiego deseru, który zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem? Spróbuj Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz. Kruche spody wypełnione czekoladowym dżemem podbiją serca nawet najbardziej wybrednych gości. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i doskonale odnajdą się w każdej sytuacji – jako słodka przekąska między posiłkami, podwieczorek lub deser urodzinowy. Gotowe tartaletki wystarczy udekorować ulubionymi owocami, orzechami lub listkami mięty i gotowe!
0
0 / 0
Szukasz szybkiego deseru, który zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem? Spróbuj Tartaletki z czekoladowym kremem na bazie Czekodżemu Truskawkowego Łowicz. Kruche spody wypełnione czekoladowym dżemem podbiją serca nawet najbardziej wybrednych gości. Są wyjątkowo proste w przygotowaniu i doskonale odnajdą się w każdej sytuacji – jako słodka przekąska między posiłkami, podwieczorek lub deser urodzinowy. Gotowe tartaletki wystarczy udekorować ulubionymi owocami, orzechami lub listkami mięty i gotowe!
8
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
330 g mąka pszenna tortowa lubella
50 g cukier puder
200 g masło
2 szt. żółtko jaja kurzego
1 opak. czekodżem truskawkowy łowicz
10 szt. truskawki
20 szt. pistacje
10 szt. liście mięty
Przygotowanie
Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Zagnieć ciasto, odstaw do lodówki na pół godziny.
Wyłóż małe foremki do tart i piecz w nagrzanym piekarniku (w temperaturze 180°C) ok. 15 minut. Wyjmij i schłodź.
Wypełnij Czekodżemem Truskawkowym Łowicz i odstaw do zastygnięcia do lodówki na 30 minut.
Udekoruj posiekanymi, blanszowanymi pistacjami, listkami mięty i świeżymi truskawkami.