0

Składniki

Ciasto kruche

330 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
50 Gramów
cukier puder
200 Gramów
masło
2 Sztuki
żółtko jaja kurzego

Nadzienie

1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Truskawkowy Łowicz
10 Sztuk
truskawki
20 Sztuk
pistacje
10 Sztuk
Liście mięty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Zagnieć ciasto, odstaw do lodówki na pół godziny.
  2. Wyłóż małe foremki do tart i piecz w nagrzanym piekarniku (w temperaturze 180C) ok. 15 minut. Wyjmij i schłodź.
  3. Wypełnij Czekodżemem Truskawkowym Łowicz i odstaw do zastygnięcia do lodówki na 30 minut.
  4. Udekoruj posiekanymi, blanszowanymi pistacjami, listkami mięty i świeżymi truskawkami.

Podobne przepisy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Krem Kakaowy

Łatwy Do 40 min
Krem Kakaowy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!