0

Składniki

Ciasto kruche

412.5 Grama
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
62.5 Grama
cukier puder
250 Gramów
masło
2.5 Sztuki
żółtko jaja kurzego

Nadzienie

1.25 Opakowania
ingridient
Czekodżem Truskawkowy Łowicz
12.5 Sztuki
truskawki
25 Sztuk
pistacje
12.5 Sztuki
Liście mięty
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do miski wsyp mąkę, cukier puder, żółtka i pokrojone masło. Zagnieć ciasto, odstaw do lodówki na pół godziny.
  2. Wyłóż małe foremki do tart i piecz w nagrzanym piekarniku (w temperaturze 180C) ok. 15 minut. Wyjmij i schłodź.
  3. Wypełnij Czekodżemem Truskawkowym Łowicz i odstaw do zastygnięcia do lodówki na 30 minut.
  4. Udekoruj posiekanymi, blanszowanymi pistacjami, listkami mięty i świeżymi truskawkami.

Podobne przepisy

Mazurek tradycyjny

Łatwy Do 1 godz
Mazurek tradycyjny

Babka drożdżowa z bakaliami

Średni Do 3 godz
Babka drożdżowa z bakaliami

Ciasto z kakaowym musem

Łatwy Do 1,5 godz
Ciasto z kakaowym musem

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Kakaowo - cytrynowe mini baby

Łatwy Do 1 godz
Kakaowo - cytrynowe mini baby

Krem Kakaowy

Łatwy Do 40 min
Krem Kakaowy

Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Łatwy Ponad 3 godz
Łaciate ciasto z truskawkowym kremem

Mazurek kakaowo migdałowy

Trudny Do 3 godz
Mazurek kakaowo migdałowy

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!