Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym
lubella
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym - przepyszna słodka przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do kawy lub imprezowa przystawka. Od Ciebie zależy, jak ją wykorzystasz, my wiemy natomiast, że będzie przepyszna!
0
4 / 1
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym - przepyszna słodka przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do kawy lub imprezowa przystawka. Od Ciebie zależy, jak ją wykorzystasz, my wiemy natomiast, że będzie przepyszna!
11
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szcz. cynamon
20 g płatki lubella corn flakes kakao i miód
2 szt. jaja l
40 g olej kokosowy
1 łyżeczka bułka tarta
2 szt. jabłka
3 łyżka puree z dyni
1 łyżka woda
1 łyżka miód
2 łyżka orzechy włoskie
2 łyżka orzechy nerkowca
Przygotowanie
Piekarnik nastaw na 180 stopni.
W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej.
Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem.
Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię.
Dodaj łyżkę wody, miód, szczyptę cynamonu. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać.
Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.