Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

lubella
Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym

0

4 / 1

Tartaletki śniadaniowe z musem jabłkowo-dyniowym - przepyszna słodka przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do kawy lub imprezowa przystawka. Od Ciebie zależy, jak ją wykorzystasz, my wiemy natomiast, że będzie przepyszna!

11

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szcz. cynamon

20 g płatki lubella corn flakes kakao i miód

2 szt. jaja l

40 g olej kokosowy

1 łyżeczka bułka tarta

2 szt. jabłka

3 łyżka puree z dyni

1 łyżka woda

1 łyżka miód

2 łyżka orzechy włoskie

2 łyżka orzechy nerkowca

Przygotowanie


1

Piekarnik nastaw na 180 stopni.

2

W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej.

3

Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem.

4

Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.

5

W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię.

6

Dodaj łyżkę wody, miód, szczyptę cynamonu. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać.

7

Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły