0

Składniki

Ciasto

20 Gramów
ingridient
Płatki Lubella Corn Flakes Kakao i miód
2 Sztuki
jajka
40 Gramów
Olej kokosowy
1 Łyżeczka
bułka tarta

Nadzienie

2 Sztuki
kwaśne jabłko
3 Łyżki
puree z dyni
1 Łyżka
woda
1 Łyżka
miód
1 Szczypta
cynamon

Dodatkowo

2 Łyżki
orzechy włoskie
2 Łyżki
Orzechy nerkowca
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Piekarnik nastaw na 180 stopni.
  2. W malakserze rozdrobnij płatki Lubella Corn Flakes Kakao i Miód. Dodaj do nich jajka oraz roztopiony olej.
  3. Zagnieć, po czym wysmarowane tłuszczem i wysypane bułką foremki na tartaletki wyłóż powstałym ciastem.
  4. Włóż je do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20 minut.
  5. W tym czasie umyj i obierz jabłka. Pokrój je w kosteczkę i przełóż na nieprzywieralną patelnię.
  6. Dodaj łyżkę wody, miód, szczyptę cynamonu. Duś pod przykryciem, aż zmiękną. Dodaj puree z dyni i duś jeszcze chwilkę, aż jabłka zaczną się rozpadać.
  7. Gotowy mus przełóż na upieczone tartaletki. Na wierzchu ułóż po kilka orzechów.

Podobne przepisy

Śniadaniowa pizza

Przepis
Łatwy Do 40 min
Śniadaniowa pizza

Chrupiące ciasteczka z płatkami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Chrupiące ciasteczka z płatkami

Jabłka pod płatkową kruszonką

Przepis
Łatwy Do 40 min
Jabłka pod płatkową kruszonką

Zimowe śniadanie - mleczny koktajl z imbirem, miodem i z pł...

Przepis
Łatwy Do 15 min
Zimowe śniadanie - mleczny koktajl z imbirem, miodem i z płatkami Lubella Cinisami

Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Batoniki mleczne z Choco Kulkami i suszonymi owocami

Cynamonowe zawijańce

Przepis
Średni Do 40 min
Cynamonowe zawijańce

Batoniki śniadaniowe

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki śniadaniowe

Batoniki z Mlekołaków

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Batoniki z Mlekołaków

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!