Tartalelki marchewkowe

m7
Tartalelki marchewkowe

0

0 / 0

Pyszne słodkie marchewki w kruchym cieście, pyszności

9

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 szcz. sól

1 szcz. gałka muszkatołowa

1 łyżeczka masło

1 łyżeczka cukier

200 g lubella mąka puszysta uniwersalna

100 g masło

1 szt. jaja kurze całe

4 szt. marchew

2 łyżka śmietana

Przygotowanie


1

Z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagnieść ciasto,

2

Uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,

3

Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim foremki do pieczenia, wykleić ciastem też boki foremek by powstał kołnierz,

4

Po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celsjusza przez 20 min,

5

Marchewki zetrzeć na tarce,

6

Na patelni rozgrzać masło, dodać marchew, cukier gałkę muszkatołową i śmietanę, chwilę podsmażać,

7

Masę nałożyć do ciastek i zapiekać w piekarniku jeszcze 15 min

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły