Tarta ze szpinakiem, czosnkiem i fetą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tarta ze szpinakiem, czosnkiem i fetą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699976610033.jpeg&w=3840&q=75)
smaczne danie wegetariańskie
1
0 / 0
smaczne danie wegetariańskie
10
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
8 porcji
Składniki
300 jogurt naturalny
1 szczyp. sól
2 szkl. mąka pszenna razowa
1 szkl. ser żółty
1 szt. szpinak mrożony
1 szt. ser feta
3 szt. ząbek czosnku
3 szt. jaja kurze całe
1 szt. śmietana 18%
8 łyżka oliwa z oliwek
Przygotowanie
1
Mieszamy w misce mąkę jogurt oliwę i doprawiamy solą. W ranku dusimy rozmrożony szpinak z czosnkiem i śmietaną. Odstawiamy do ostygnięcia. Formę natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto smarujemy 1 żółtkiem i wstawiamy do piekarnika na 15 minut. Do masy szpinakowej dodajemy pokrojoną fetę i jajka. Nakładamy farsz na ciasto. pod koniec pieczenia posypujemy tartę startym serem. Pieczemy po nałożeniu farszu kolejne 25-30 minut