Tarta ze śliwkami

m7
Tarta ze śliwkami

0

0 / 0

Ciasto na tartę ma wiele twarzy:), nie ukrywam że najlepsze są te wersje z owocami na słodko. Można ubić pianę z cukrem z 1 jajka (wtedy żółtko dorzucić do ciasta), wyłożyć na śliwki i utrzeć na to trochę ciasta!

7

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


15 porcji

Składniki

1 kg śliwki

0.50 kostka masło

0.50 kostka margaryna mleczna

500 g mąka pszenna tortowa

1 szt. cukier waniliowy

2 łyżka woda

1 łyżka cukier puder

Przygotowanie


1

Mąkę przesiać, dodać cukier waniliowy, masło, margarynę, wodę.

2

Szybko zagnieść i zrobić kulę.

3

Wstawić do lodówki na 1 godzinę, lu zamrażalnika na 30 minut.

4

Śliwki wydrylować.

5

Wyłożyć ciasto na okrągłą formę, ułożyć śliwki.

6

Piec 45 minut w 200 C.

7

Gdy ostygnie posypać cukrem pudrem.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

251

kcal

Białka

4

gram

Węglowodany

32

gram

Tłuszcze

12

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły