Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem

maspexdigital
Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem

0

0 / 0

Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

300 g łowicz sos spaghetti

1 opak. ciasto francuskie

1 szt. cebula

5 łyżka kukurydza

3 łyżka oliwki zielone

1 puszka tuńczyk

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. bazylia

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na tartę smarujemy masłem. Ciasto układamy w formie. Do środka wsypujemy fasolę lub układamy dno tortownicy aby obciążyć ciasto. Pieczemy sam spód przez ok. 20 min.

2

Cebulę kroimy w cienkie piórka, oliwki na pół.

3

Na podpieczony spód przelewamy sos spaghetti Łowicz. Układamy kawałki tuńczyka, cebulę, kukurydzę i oliwki. Całość posypujemy suszonymi ziołami.

4

Tartę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 45 min. Podajemy ze świeżą rukolą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

267

kcal

Białka

10

gram

Węglowodany

24

gram

Tłuszcze

13

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły