Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem
maspexdigital
Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.
9
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
300 g łowicz sos spaghetti
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. cebula
5 łyżka kukurydza
3 łyżka oliwki zielone
1 puszka tuńczyk
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. bazylia
1 szt. jajko
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na tartę smarujemy masłem. Ciasto układamy w formie. Do środka wsypujemy fasolę lub układamy dno tortownicy aby obciążyć ciasto. Pieczemy sam spód przez ok. 20 min.
Cebulę kroimy w cienkie piórka, oliwki na pół.
Na podpieczony spód przelewamy sos spaghetti Łowicz. Układamy kawałki tuńczyka, cebulę, kukurydzę i oliwki. Całość posypujemy suszonymi ziołami.
Tartę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 45 min. Podajemy ze świeżą rukolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
b/d
Białka
b/d
Węglowodany
b/d
Tłuszcze
b/d
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.