Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem

maspexdigital
Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem

0

0 / 0

Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.

9

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

300 g łowicz sos spaghetti

1 opak. ciasto francuskie

1 szt. cebula

5 łyżka kukurydza

3 łyżka oliwki zielone

1 puszka tuńczyk

1 łyżecz. oregano

1 łyżecz. bazylia

1 szt. jajko

Przygotowanie


1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na tartę smarujemy masłem. Ciasto układamy w formie. Do środka wsypujemy fasolę lub układamy dno tortownicy aby obciążyć ciasto. Pieczemy sam spód przez ok. 20 min.

2

Cebulę kroimy w cienkie piórka, oliwki na pół.

3

Na podpieczony spód przelewamy sos spaghetti Łowicz. Układamy kawałki tuńczyka, cebulę, kukurydzę i oliwki. Całość posypujemy suszonymi ziołami.

4

Tartę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 45 min. Podajemy ze świeżą rukolą.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

b/d

Białka

b/d

Węglowodany

b/d

Tłuszcze

b/d

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły