Tarta z sosem spaghetti i tuńczykiem
maspexdigital
Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Pyszna tarta z tuńczykiem i sosem spaghetti Łowicz to znakomity pomysł na szybki i zachwycający posiłek dla zabieganych. Sprawdzi się też gdy zaskoczy nas niespodziewana wizyta gości.
9
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
300 g łowicz sos spaghetti
1 opak. ciasto francuskie
1 szt. cebula
5 łyżka kukurydza
3 łyżka oliwki zielone
1 puszka tuńczyk
1 łyżecz. oregano
1 łyżecz. bazylia
1 szt. jajko
Przygotowanie
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę na tartę smarujemy masłem. Ciasto układamy w formie. Do środka wsypujemy fasolę lub układamy dno tortownicy aby obciążyć ciasto. Pieczemy sam spód przez ok. 20 min.
Cebulę kroimy w cienkie piórka, oliwki na pół.
Na podpieczony spód przelewamy sos spaghetti Łowicz. Układamy kawałki tuńczyka, cebulę, kukurydzę i oliwki. Całość posypujemy suszonymi ziołami.
Tartę smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 45 min. Podajemy ze świeżą rukolą.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
267
kcal
Białka
10
gram
Węglowodany
24
gram
Tłuszcze
13
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.