0

Składniki

200 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
100 Gramów
masło
3 Sztuki
jajko
0.5 Łyżki
sól
250 Gramów
Suszone borowiki
1 Sztuka
Ser brie
1 Pęczek
Jarmuż
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do zimnego masła dodajemy mąkę, jajko i sól.
  2. Wyrabiamy na gładką masę.
  3. Następnie formujemy kulę, owijamy folią i wkładamy do lodówki na 30 min.
  4. W międzyczasie zalewamy ciepłą wodą garść suszonych borowików, a w osobnym naczyniu jarmuż.
  5. Formę do tarty smarujemy masłem.
  6. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do formy dokładnie dociskając boki oraz nakłuwając widelcem.
  7. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 200 stopni i wstawiamy tartę na 10-15 min.
  8. Na podpieczony spód wykładamy osuszone borowiki, pokruszony ser oraz posiekany jarmuż.
  9. Zalewamy roztrzepanymi jajkami, przyprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika na 15 min.

Podobne przepisy

Kluski leniwe

Przepis
Łatwy Do 40 min
Kluski leniwe

Pierogi wegetariańskie

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi wegetariańskie

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Średni Do 40 min
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Kura w potrawce

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Kura w potrawce

Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Babka ziemniaczana z ogórkami kiszonymi

Camembert w cieście naleśnikowym

Przepis
Łatwy Do 40 min
Camembert w cieście naleśnikowym

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!