Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wypróbuj nasz przepis na tartę z ricottą, brzoskwinią i czekodżemem - cudowny deser o zachwycającym wyglądzie. Przesiej mąkę i posiekaj ją z masłem. Dodaj żółtko, śmietanę i zagnieć na gładkie ciasto, z którego powstanie spód tarty. Włóż je do lodówki na pół godziny. Ricottę zmiksuj z jajkiem. Ciasto rozwałkuj, na środek nałóż ricottę, a na nią czekodżem. Pozostawione wolne brzegi ciasta zawiń do środka. Część nadzienia pokryj plasterkami brzoskwini, piecz ok. 40 minut.
100 | Gramów | ||
![]() |
|||
1 | Opakowanie | ||
![]() |
|||
50 | Gramów | ||
![]() |
|||
100 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
Żółtko
|
|
1 | Łyżka |
śmietana
|
|
250 | Gramów |
Ricotta
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
1 | Sztuka |
Brzoskwinia
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |