0

Składniki

100 Gramów
ingridient
mąka pszenna tortowa Lubella
1 Opakowanie
ingridient
Czekodżem Brzoskwiniowy Łowicz
50 Gramów
ingridient
mąka krupczatka Lubella
100 Gramów
masło
1 Sztuka
Żółtko
1 Łyżka
śmietana
250 Gramów
Ricotta
1 Sztuka
jajko
1 Sztuka
Brzoskwinia
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Obie mąki przesiej, po czym posiekaj je z masłem.
  2. Dodaj żółtko i śmietanę i zagnieć na gładkie ciasto.
  3. Włóż je do lodówki na 30 minut.
  4. Piekarnik nagrzej do 180 stopni.
  5. Ricottę zmiksuj z jajkiem.
  6. Brzoskwinię umyj, pozbądź się pestki i pokrój owoc w półplasterki.
  7. Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość ok. 2-3 mm.
  8. Na środek nałóż ricottę, a na nią Czekodżem Łowicz Brzoskwinia z belgijską czekoladą, zostawiając wolny ok. 1 cm margines ciasta, który później zawiń do środka.
  9. Na części nadzienia ułóż plasterki brzoskwini.
  10. Przełóż tartę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  11. Piecz ok. 40 minut w 180°.
  12. Przed podaniem udekoruj listkami świeżej mięty.

Podobne przepisy

Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Łatwy Do 1 godz
Drożdżowo-dżemowe rollsy śniadaniowe

Kakaowe serca

Średni Do 1,5 godz
Kakaowe serca

Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Średni Do 1,5 godz
Mazurek z inspirującym kremem serowo-cytrusowym i bakaliami

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Puszysta tarta z jabłkami!

Średni Do 1 godz
Puszysta tarta z jabłkami!

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Ciasteczka owsiane z dżemem

Średni Do 40 min
Ciasteczka owsiane z dżemem

Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Łatwy Do 40 min
Ciasteczka owsiano-orkiszowe

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!