0

Składniki

5 Puszek
Gotowa masa krówkowa
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
orzechy włoskie
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Płatki owsiane
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
białko jaja kurzego
6.5 Dekagrama
margaryna mleczna
6.5 Dekagrama
cukier
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
Czekolada deserowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wszystkie składniki zagnieść.
  2. Włożyć na 30 minut do lodówki.
  3. Ciastem wylepić formę o średnicy 26 cm.
  4. Ciasto posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami i startą czekoladą.
  5. Białka ubić z cukrem, wymieszać z płatkami owsianymi.
  6. Masę wyłożyć na wierzch ciasta.
  7. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C, aż beza będzie złocista.

Opis

Jest krucha, słodziutka, wyborna.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Przepis
Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto orzechowe z miodem.

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Ciasto orzechowe z miodem.

Tort czekoladowy

Przepis
Trudny Do 3 godz
Tort czekoladowy

Ciasto z masą brzoskwiniową

Przepis
Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Gofry zwyczajne

Przepis
Łatwy Do 40 min
Gofry zwyczajne

Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Smażone poduszki drożdżowe z czekoladą

Orzeszki

Przepis
Średni Do 1 godz
Orzeszki

Keks świąteczny

Przepis
Średni Do 1 godz
Keks świąteczny

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!