0

Składniki

5 Puszek
Gotowa masa krówkowa
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
orzechy włoskie
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Płatki owsiane
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
białko jaja kurzego
6.5 Dekagrama
margaryna mleczna
6.5 Dekagrama
cukier
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
Czekolada deserowa
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wszystkie składniki zagnieść.
  2. Włożyć na 30 minut do lodówki.
  3. Ciastem wylepić formę o średnicy 26 cm.
  4. Ciasto posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami i startą czekoladą.
  5. Białka ubić z cukrem, wymieszać z płatkami owsianymi.
  6. Masę wyłożyć na wierzch ciasta.
  7. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C, aż beza będzie złocista.

Opis

Jest krucha, słodziutka, wyborna.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!