Tarta z owsianą bezą

m7
Tarta z owsianą bezą

0

0 / 0

Jest krucha, słodka i wyborna. Warto wypróbować ten przepis na ciasto z masą krówkową, orzechami i czekoladą.

12

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


10 porcji

Składniki

5 puszka gotowa masa krówkowa

0.50 łyżecz. proszek do pieczenia

1 szkl. orzechy włoskie

0.50 szkl. cukier

1 szkl. płatki owsiane

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. cukier waniliowy

3 szt. białko jaja kurzego

6.50 dag. margaryna mleczna

6.50 dag. cukier

15 dag. mąka pszenna tortowa

0.50 szt. czekolada deserowa

Przygotowanie


1

Ciasto: wszystkie składniki zagnieść.

2

Włożyć na 30 minut do lodówki.

3

Ciastem wylepić formę o średnicy 26 cm.

4

Ciasto posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami i startą czekoladą.

5

Białka ubić z cukrem, wymieszać z płatkami owsianymi.

6

Masę wyłożyć na wierzch ciasta.

7

Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C, aż beza będzie złocista.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

1058

kcal

Białka

22

gram

Węglowodany

166

gram

Tłuszcze

32

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły