0

Składniki

5 Puszek
Gotowa masa krówkowa
0.5 Łyżeczki
PROSZEK DO PIECZENIA
1 Szklanka
orzechy włoskie
0.5 Szklanki
cukier
1 Szklanka
Płatki owsiane
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
CUKIER WANILIOWY
3 Sztuki
białko jaja kurzego
6.5 Dekagrama
margaryna mleczna
6.5 Dekagrama
cukier
15 Dekagramów
mąka pszenna tortowa
0.5 Sztuki
Czekolada deserowa
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Ciasto: wszystkie składniki zagnieść.
  2. Włożyć na 30 minut do lodówki.
  3. Ciastem wylepić formę o średnicy 26 cm.
  4. Ciasto posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami i startą czekoladą.
  5. Białka ubić z cukrem, wymieszać z płatkami owsianymi.
  6. Masę wyłożyć na wierzch ciasta.
  7. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C, aż beza będzie złocista.

Opis

Jest krucha, słodziutka, wyborna.

Podobne przepisy

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto z masą brzoskwiniową

Trudny Do 3 godz
Ciasto z masą brzoskwiniową

Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Łatwy Do 1 godz
Kruche ciasteczka kakaowe króliczki

Makowiec

Średni Do 1 godz
Makowiec

Makowiec ucierany

Średni Do 3 godz
Makowiec ucierany

Orzechowe ciasteczka

Łatwy Do 40 min
Orzechowe ciasteczka

Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Pełnoziarnista babka z gruszką, jabłkami i lukrem malinowym

Sernik z makiem

Trudny Do 1 godz
Sernik z makiem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!