Tarta z owsianą bezą
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tarta z owsianą bezą](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974242998.jpeg&w=3840&q=75)
Jest krucha, słodka i wyborna. Warto wypróbować ten przepis na ciasto z masą krówkową, orzechami i czekoladą.
0
0 / 0
Jest krucha, słodka i wyborna. Warto wypróbować ten przepis na ciasto z masą krówkową, orzechami i czekoladą.
12
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
10 porcji
Składniki
5 puszka gotowa masa krówkowa
0.50 łyżecz. proszek do pieczenia
1 szkl. orzechy włoskie
0.50 szkl. cukier
1 szkl. płatki owsiane
1 szt. jaja kurze całe
1 szt. cukier waniliowy
3 szt. białko jaja kurzego
6.50 dag. margaryna mleczna
6.50 dag. cukier
15 dag. mąka pszenna tortowa
0.50 szt. czekolada deserowa
Przygotowanie
Ciasto: wszystkie składniki zagnieść.
Włożyć na 30 minut do lodówki.
Ciastem wylepić formę o średnicy 26 cm.
Ciasto posmarować masą krówkową. Posypać posiekanymi orzechami i startą czekoladą.
Białka ubić z cukrem, wymieszać z płatkami owsianymi.
Masę wyłożyć na wierzch ciasta.
Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni C, aż beza będzie złocista.