Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Wyjątkowa, elegancka tarta z musem czekoladowym i gruszkami sprawdzi się idealnie na ważną uroczystość. Klasyczny deser Gruszki pięknej Heleny w innym wydaniu - polecamy.
500 | Mililitrów |
śmietanka kremowa 30%
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
250 | Gramów |
mąka pszenna tortowa
|
|
125 | Gramów |
masło
|
|
200 | Gramów |
czekolada gorzka
|
|
250 | Gramów |
masło
|
|
25 | Gramów |
płatki migdałowe
|
|
1 | Sztuka |
żółtko jaja kurzego
|
|
4 | Sztuki |
gruszka
|
|
1 | Łyżka |
woda
|
|
1 | Łyżka |
cukier
|
|
3 | Łyżki |
cukier puder
|
|
3 | Łyżki |
cukier
|
|
0.5 | Sztuki |
sok z cytryny
|
|
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |