Tarta z mięsem mielonym i serowo-cukiniowymi ślimaczkami

IzabelaMichalczyk
Tarta z mięsem mielonym i serowo-cukiniowymi ślimaczkami

0

0 / 0

Smaczna tarta na spodzie z ciasta do pizzy z mięsem mielonym, groszkiem, ślimaczkami z cukinii i sera żółtego!

10

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna tortowa lubella

5 g drożdże suszone

150 ciepła woda

2 łyżka oliwa z oliwek

1 szcz. sól

150 g mięso mielone

5 łyżka groszek zielony konserwowy

1 szt. cukinia zielona mała

15 plast. ser żółty

1 szt. cebula

Przygotowanie


1

Do miski wsypujemy mąkę i drożdże i mieszamy. Wyrabiamy przez ok 5 minut polewając ciepłą wodą i oliwą. Doprawiamy solą i odstawiamy w ciepłe miejsce na około godzinkę.

2

Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiamy i wałkujemy. Wylepiamy naczynie żaroodporne i pieczemy 10 minut z obciążeniem.

3

Cebulę szklimy na oliwie lub maśle. Dodajemy mięso mielone i podsmażamy. Dodajemy sos boloński Łowicz i groszek. Całość wlewamy na podpieczone ciasto.

4

Cukinie kroimy na pół i za pomocą szatkownicy lub nożyka do obierania warzyw tniemy na długie cienkie paski. Układamy na płasko i na każdym plasterku kładziemy plasterki sera. Zawijamy w ślimaczki i wciskamy w sos.

5

Zapiekamy w temp. 180 stopni przez około 15 minut. Smacznego!

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły