Tarta z kurkami

formularz
Tarta z kurkami

0

0 / 0

Aromatyczna tarta z kurkami to znakomita propozycja na każdą imprezę. Jest prosta w przygotowaniu i zachwyci smakiem każdego, kto ją spróbuje.

13

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


12 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna

100 g masło

0.25 łyżeczka sól

70 g ser twarogowy kremowy

150 śmietana 30%

60 g ser cheddar

0.50 łyżeczka pieprz

1 szcz. sól

200 g kurki

1 łyżka masło

0.50 łyżeczka pieprz

1 szcz. sól

2 łyżka natka pietruszki

Przygotowanie


1

Mąkę przesiewamy z masłem i solą. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładkie ciasto.

2

Przekładamy je do lodówki.

3

Kurki oczyszczamy i podsmażamy na maśle, doprawiając solą i pieprzem.

4

Smażymy około 5 minut, aż nieco zmiękną.

5

Śmietanę mieszamy ze startym serem, solą i pieprzem.

6

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę (10×35 cm). Wypełniamy nadzieniem, a na wierzch układamy kurki.

7

Tartę pieczemy około 45 minut w 180 stopniach.

8

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki i podajemy z korniszonami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły