Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tarty na słono zyskują na popularności, a ta z kurczakiem jest niesamowicie smaczna. Ten prosty przepis na tartę z kurczakiem to idealna alternatywa dla pizzy, która sprawdzi się jako przekąska na każdej imprezie czy spotkaniu.
Ciasto: |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
1 | Sztuka |
jajko
|
|
2 | Łyżki |
śmietana 12%
|
|
0.25 | Łyżeczki |
sól
|
|
Masa: |
|||
350 | Gramów | ||
![]() |
|||
80 | Gramów |
Starty żółty ser
|
|
2 | Sztuki |
jajko
|
|
Nadzienie: |
|||
1 | Sztuka |
Pierś z kurczaka
|
|
1 | Łyżka |
oliwa
|
|
0.5 | Łyżeczki |
Suszona bazylia
|
|
0.5 | Łyżeczki |
Mielony czosnek
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
Dodatkowo: |
|||
1 | Łyżeczka |
świeża bazylia
|
|
Alergeny | |||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |