0

Składniki

1 Szklanka
0.5 Kostki
masło
3 Łyżki
cukier
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
50 Dekagramów
maliny
4 Łyżki
pokruszone biszkopty
20 Dekagramów
cukier puder
25 Dekagramów
Ser waniliowy homogenizowany
10 Dekagramów
śmietana
10 Sztuk
Porzeczki czerwone
10 Sztuk
Jeżyny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki Lubella dodaj pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Zagnieć kruche ciasto, następnie zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.
  2. Rozwałkuj zimne ciasto i przenieś do natłuszczonej formy na tartę. Wylep spód i boki. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C.
  3. Na lekko podpieczony spód wysyp warstwę biszkoptów i posyp 10 dag cukru pudru. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Następnie wyjmij i poczekaj, aż ostygnie.
  4. Twarożek zmiksuj na gładko ze śmietaną i pozostałymi 10 dag cukru pudru. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na ciasto.
  5. Tartę udekoruj porzeczkami i jeżynami.

Podobne przepisy

Naleśniki z musem malinowym

Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Indyjskie Bhaji

Średni Do 40 min
Indyjskie Bhaji

Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łatwy Do 40 min
Kolorowe świdry z owocami i sosem karmelowym

Łazankowe trendy

Średni Do 40 min
Łazankowe trendy

Łosoś saute z ogórkiem

Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Łatwy Do 1 godz
Makaron z jagodami w sosie karmelowym

Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Średni Do 3 godz
Pierogi wigilijne (z kapustą i grzybami)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!