0

Składniki

1 Szklanka
0.5 Kostki
masło
3 Łyżki
cukier
1 Opakowanie
CUKIER WANILIOWY
50 Dekagramów
maliny
4 Łyżki
pokruszone biszkopty
20 Dekagramów
cukier puder
25 Dekagramów
Ser waniliowy homogenizowany
10 Dekagramów
śmietana
10 Sztuk
Porzeczki czerwone
10 Sztuk
Jeżyny
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Do mąki Lubella dodaj pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Zagnieć kruche ciasto, następnie zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.
  2. Rozwałkuj zimne ciasto i przenieś do natłuszczonej formy na tartę. Wylep spód i boki. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C.
  3. Na lekko podpieczony spód wysyp warstwę biszkoptów i posyp 10 dag cukru pudru. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Następnie wyjmij i poczekaj, aż ostygnie.
  4. Twarożek zmiksuj na gładko ze śmietaną i pozostałymi 10 dag cukru pudru. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na ciasto.
  5. Tartę udekoruj porzeczkami i jeżynami.

Podobne przepisy

Kapusta z grzybami

Przepis
Średni Do 15 min
Kapusta z grzybami

Naleśniki z musem malinowym

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Naleśniki z musem malinowym

Karp wigilijny

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Karp wigilijny

Pączki na parze(paruchy)

Przepis
Średni Do 1 godz
Pączki na parze(paruchy)

Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Przepis
Średni Do 1 godz
Paszteciki z kapustą i leśnymi grzybami

Pieczony naleśnik z owocami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Pieczony naleśnik z owocami

Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Przepis
Łatwy Do 3 godz
Empanadas - hiszpańskie pierożki z tuńczykiem

Paszteciki z pieczarkami i cebulą

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Paszteciki z pieczarkami i cebulą

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!