Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami
lubella
0
0 / 0
Skarby lasu przemycone w przepysznej waniliowej tarcie. Skosztuj niezwykle smacznego deseru z dodatkiem jeżyn, malin i czerwonych porzeczek. Jesteśmy pewni, że poprosisz o dokładkę! Pierwszą, drugą… Na zdrowie!
11
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa
0.50 kost. masło
3 łyżka cukier
1 opak. cukier waniliowy
50 dek. maliny
4 łyżka pokruszone biszkopty
20 dek. cukier puder
25 dek. ser waniliowy homogenizowany
10 dek. śmietana
10 szt. porzeczki czerwone
10 szt. jeżyny
Przygotowanie
Do mąki Lubella dodaj pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Zagnieć kruche ciasto, następnie zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.
Rozwałkuj zimne ciasto i przenieś do natłuszczonej formy na tartę. Wylep spód i boki. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C.
Na lekko podpieczony spód wysyp warstwę biszkoptów i posyp 10 dag cukru pudru. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Następnie wyjmij i poczekaj, aż ostygnie.
Twarożek zmiksuj na gładko ze śmietaną i pozostałymi 10 dag cukru pudru. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na ciasto.
Tartę udekoruj porzeczkami i jeżynami.