Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

lubella
Tarta z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

0

0 / 0

Skarby lasu przemycone w przepysznej waniliowej tarcie. Skosztuj niezwykle smacznego deseru z dodatkiem jeżyn, malin i czerwonych porzeczek. Jesteśmy pewni, że poprosisz o dokładkę! Pierwszą, drugą… Na zdrowie!

11

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 szkl. mąka lubella puszysta tortowa

0.50 kost. masło

3 łyżka cukier

1 opak. cukier waniliowy

50 dek. maliny

4 łyżka pokruszone biszkopty

20 dek. cukier puder

25 dek. ser waniliowy homogenizowany

10 dek. śmietana

10 szt. porzeczki czerwone

10 szt. jeżyny

Przygotowanie


1

Do mąki Lubella dodaj pokrojone chłodne masło, cukier, żółtka i cukier waniliowy. Zagnieć kruche ciasto, następnie zawiń w folię i włóż na 30 minut do lodówki, aby się schłodziło.

2

Rozwałkuj zimne ciasto i przenieś do natłuszczonej formy na tartę. Wylep spód i boki. Spód ponakłuwaj widelcem. Piecz ok. 10 minut w temperaturze 200°C.

3

Na lekko podpieczony spód wysyp warstwę biszkoptów i posyp 10 dag cukru pudru. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Następnie wyjmij i poczekaj, aż ostygnie.

4

Twarożek zmiksuj na gładko ze śmietaną i pozostałymi 10 dag cukru pudru. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij go na ciasto.

5

Tartę udekoruj porzeczkami i jeżynami.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły