TARTA Z DYNIĄ

maspexdigital
TARTA Z DYNIĄ

0

0 / 0

Dynia bogata jest w wiele witamin i wartości odżywczych. Już teraz możesz przemycić ją do swojej diety w tarcie na kruchym spodzie. To smakowite połączenie, które zachwyci gości na każdej domówce.

7

Składniki

120 min

Przygotowanie

Składniki


6 porcji

Składniki

200 g mąka pszenna

100 g masło

0.25 łyżecz. sól

70 g twarożek kremowy naturalny

150 g dyniowe puree

150 g łowicz sos boloński

50 g mozarella tarta

Przygotowanie


1

Mąkę siekamy z masłem i solą. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładkie ciasto. Przekładamy je do lodówki na 30 min.

2

Puree z dyni dokładnie mieszamy z sosem bolońskim.

3

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę o średnicy 24 cm. Wypełniamy dyniowo - pomidorowym nadzieniem, a wierzch posypujemy mozzarellą.

4

Tarte pieczemy około 45 min w 180 stopniach.

5

Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

319

kcal

Białka

7

gram

Węglowodany

29

gram

Tłuszcze

19

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły