TARTA Z DYNIĄ
maspexdigital
Dynia bogata jest w wiele witamin i wartości odżywczych. Już teraz możesz przemycić ją do swojej diety w tarcie na kruchym spodzie. To smakowite połączenie, które zachwyci gości na każdej domówce.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
319
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Dynia bogata jest w wiele witamin i wartości odżywczych. Już teraz możesz przemycić ją do swojej diety w tarcie na kruchym spodzie. To smakowite połączenie, które zachwyci gości na każdej domówce.
7
Składniki
120 min
Przygotowanie
Składniki
6 porcji
Składniki
200 g mąka pszenna
100 g masło
0.25 łyżecz. sól
70 g twarożek kremowy naturalny
150 g dyniowe puree
150 g łowicz sos boloński
50 g mozarella tarta
Przygotowanie
Mąkę siekamy z masłem i solą. Dodajemy twarożek i zagniatamy na gładkie ciasto. Przekładamy je do lodówki na 30 min.
Puree z dyni dokładnie mieszamy z sosem bolońskim.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim formę o średnicy 24 cm. Wypełniamy dyniowo - pomidorowym nadzieniem, a wierzch posypujemy mozzarellą.
Tarte pieczemy około 45 min w 180 stopniach.
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
319
kcal
Białka
7
gram
Węglowodany
29
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.