Example thumb
0

Składniki

150 Mililitrów
śmietanka kremowa 30%
1 Szczypta
sól, pieprz
1 Łyżeczka
sól
200 Gramów
ingridient
mąka Lubella Puszysta krupczatka
100 Gramów
masło
100 Gramów
Borowiki suszone
150 Gramów
Ser cheddar pełnotłusty
1 Szklanka
cebula
3 Sztuki
jaja kurze całe
3 Łyżki
Zimna woda
2 Łyżki
koperek
1 Łyżka
masło
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z maki, masła, wody i soli zagniatamy ciasto, chłodzimy w lodówce około 1 godziny.
  2. Grzyby gotujemy w lekko osolonej wodzie przez godzinę, studzimy i kroimy na drobne kawałki.
  3. Na maśle, podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy grzyby, również podsmażamy.
  4. Jajka rozbijamy ze śmietaną, dodajemy starty ser oraz wystudzone grzyby z cebulą i pokrojony koperek.
  5. Formę na tarte wyklejamy ciastem, nakłuwamy widelcem, podpiekamy w temp. 200 stopni przez 10 minut, studzimy.
  6. Na podpieczone ciasto wylewamy masę śmietanowo-grzybową, pieczemy około 40 minut aż wierzch się zrumieni w temperaturze 180 stopni.

Opis

Tarta na wyjątkowe okazje.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!