0

Składniki

1 Plaster
ciasto francuskie
1 Sztuka
Bakłażan
3 Łodygi
pomidorki koktajlowe
3 Łyżki
oliwa z oliwek
2 Sztuki
ząbek czosnku
3 Szczypty
sól, pieprz
1 Łyżka
ketchup kotlin
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Bakłażana pokroić w 3 mm plastry, oprószyć solą i odstawić na 10 minut. Nadmiar powstałej wody osuszyć papierowym ręcznikiem.
  2. Z oliwy, czosnku, soli oraz pieprzu przygotować marynatę, którą skropić plastry bakłażana.
  3. Rozwinąć ciasto francuskie, przekroić na 3 części.
  4. Na środku każdej części układać naprzemiennie plastry bakłażana oraz plastry mozzarelli.
  5. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 10 minut w 200 stopniach. 2 minuty przed końcem na wierzchu ułożyć po gałązce pomidorów.
  6. Podawać z ketchupem Pikantnym.

Opis

Uwielbiasz tarty? Mamy dla Ciebie przepis na tartę z bakłażanem, mozzarellą i pomidorkami! Wypróbuj nasza recepturę.

Podobne przepisy

Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Makaron uszka z grillowanymi warzywami

Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Przepis
Łatwy Do 40 min
Sałatka makaronowa z grillowanymi warzywami

Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Przepis
Łatwy Do 40 min
Świdry zapiekane z boczkiem, pomidorami i mozzarellą

Grzanki z pesto

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Grzanki z pesto

Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Gulasz z batatów z masłem orzechowym

Kokardka otulona botwinką

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kokardka otulona botwinką

Kurczak w szynce

Przepis
Średni Do 1 godz
Kurczak w szynce

Lasagne pod pierzynką

Przepis
Łatwy Do 1,5 godz
Lasagne pod pierzynką

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!