Example thumb
1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
mąka
100 Gramów
masło
20 Gramów
olej
350 Gramów
szpinak mrożony
120 Gramów
feta
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
pomidor
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie wykładamy formę do tarty tymże ciastem, nakłuwamy go widelcem i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.
  2. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty.
  3. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy tak przygotowany szpinak na ciasto, układamy na wierzchu plastry pomidora i kostki fety.
  4. Wszystko wkładamy do gorące piekarnika na najniższy poziom i pieczemy 40 (czterdzieści) minut w temperaturze 200 (dwieście) stopni.

Opis

Takie podanie szpinaku może przekonać niejednego niejadka.

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

BRAND BOX

Skomentuj przepis!