1

Składniki

2 Szczypty
sól
1 Szczypta
pieprz
200 Gramów
mąka
100 Gramów
masło
20 Gramów
olej
350 Gramów
szpinak mrożony
120 Gramów
feta
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
cebula
2 Sztuki
ząbek czosnku
1 Sztuka
pomidor
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, masła, jajka i szczypty soli zagniatamy ciasto. Następnie wykładamy formę do tarty tymże ciastem, nakłuwamy go widelcem i wkładamy na co najmniej godzinę do lodówki.
  2. Na oleju podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, a następnie wrzucamy na patelnię zamrożony szpinak. Zawartość patelni mieszamy od czasu do czasu aż szpinak się rozmrozi i nadmiar wody wyparuje - szpinak nie powinien być wodnisty.
  3. Następnie dodajemy przeciśnięty czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy tak przygotowany szpinak na ciasto, układamy na wierzchu plastry pomidora i kostki fety.
  4. Wszystko wkładamy do gorące piekarnika na najniższy poziom i pieczemy 40 (czterdzieści) minut w temperaturze 200 (dwieście) stopni.

Opis

Takie podanie szpinaku może przekonać niejednego niejadka.

Podobne przepisy

Kotleciki z młodej kapusty

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Kotleciki z młodej kapusty

Łosoś saute z ogórkiem

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Łosoś saute z ogórkiem

Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Przepis
Średni Do 1,5 godz
Pierogi z kapustą i kaszą jęczmienną

Cannelloni z groszkiem

Przepis
Średni Do 1 godz
Cannelloni z groszkiem

Diabelskie Spaghetti

Przepis
Łatwy Do 40 min
Diabelskie Spaghetti

Gulasz z dzika z kluseczkami

Przepis
Łatwy Ponad 3 godz
Gulasz z dzika z kluseczkami

Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Przepis
Łatwy Do 1 godz
Klopsiki z kaszą pszenną i pieczonymi burakami

Kulki mięsne

Przepis
Średni Do 1 godz
Kulki mięsne

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Artykuł

Co to jest i z czym się je pesto? Tutaj znajdziesz odpowiedz...

BRAND BOX

Artykuł

5 pomysłów na przekąski do szkoły

Skomentuj przepis!