Tarta, która zachwyca nie tylko kibica!

grazyna.majka
Tarta, która zachwyca nie tylko kibica!

0

0 / 0

Pyszna, prosta tarta z dowolnymi owocami sezonowymi. Aby cieszyć się znakomitym smakiem tarty, wystarczy zagnieść kruche ciasto, dodać owoce i upiec. Kilka, prostych kroków i gotowe!

7

Składniki

90 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

220 g mąka lubella

110 g masło

60 g cukier

4 łyżka zimna woda

150 g porzeczki czerwone

150 g porzeczki czarne

3 łyżka konfitura z wiśni łowicz

Przygotowanie


1

Za pomocą miksera wymieszać miękkie masło, 210 gram mąki Lubella i 50 gram cukru. W trakcie mieszania dodać wodę. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i na 30-60 minut włożyć do lodówki.

2

Porzeczki wymieszać z pozostałą ilością cukru.

3

Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt okręgu. Środek ciasta posypać mąką, posmarować konfiturą wiśniową Łowicz i zostawić ok. 3 cm brzegi do zawinięcia. Wyłożyć porzeczki przesypane cukrem. Zawinąć brzegi ciasta na nadzienie.

4

Piec w temperaturze 200 stopni - grzałka góra-dół, około 40 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

262

kcal

Białka

3

gram

Węglowodany

37

gram

Tłuszcze

11

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły