0

Składniki

220 Gramów
110 Gramów
masło
60 Gramów
cukier
4 Łyżki
Zimna woda
150 Gramów
Porzeczki czerwone
150 Gramów
Porzeczki czarne
3 Łyżki
ingridient
Konfitura z wiśni Łowicz
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Za pomocą miksera wymieszać miękkie masło, 210 gram mąki Lubella i 50 gram cukru. W trakcie mieszania dodać wodę. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i na 30-60 minut włożyć do lodówki.
  2. Porzeczki wymieszać z pozostałą ilością cukru.
  3. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt okręgu. Środek ciasta posypać mąką, posmarować konfiturą wiśniową Łowicz i zostawić ok. 3 cm brzegi do zawinięcia. Wyłożyć porzeczki przesypane cukrem. Zawinąć brzegi ciasta na nadzienie.
  4. Piec w temperaturze 200 stopni - grzałka góra-dół, około 40 minut.

Opis

Pyszna, prosta tarta z dowolnymi owocami sezonowymi.

Podobne przepisy

Babka cytrynowo kakaowa

Średni Do 3 godz
Babka cytrynowo kakaowa

Blok czekoladowy z paluszkami

Łatwy Ponad 3 godz
Blok czekoladowy z paluszkami

Bułeczki maślane

Średni Do 1 godz
Bułeczki maślane

Ciastka maślane

Średni Do 40 min
Ciastka maślane

Ciastka owsiane z czekoladą

Średni Do 1 godz
Ciastka owsiane z czekoladą

Ciasto drożdżowe

Łatwy Do 40 min
Ciasto drożdżowe

Ciasto z kaszy manny z ananasem

Łatwy Do 40 min
Ciasto z kaszy manny z ananasem

Ciasto z sercem

Łatwy Do 3 godz
Ciasto z sercem

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!