Tarta, która zachwyca nie tylko kibica!
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
grazyna.majka
![Tarta, która zachwyca nie tylko kibica!](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977201712.jpeg&w=3840&q=75)
Pyszna, prosta tarta z dowolnymi owocami sezonowymi. Aby cieszyć się znakomitym smakiem tarty, wystarczy zagnieść kruche ciasto, dodać owoce i upiec. Kilka, prostych kroków i gotowe!
0
0 / 0
Pyszna, prosta tarta z dowolnymi owocami sezonowymi. Aby cieszyć się znakomitym smakiem tarty, wystarczy zagnieść kruche ciasto, dodać owoce i upiec. Kilka, prostych kroków i gotowe!
7
Składniki
90 min
Przygotowanie
Składniki
8 porcji
Składniki
220 g mąka lubella
110 g masło
60 g cukier
4 łyżka zimna woda
150 g porzeczki czerwone
150 g porzeczki czarne
3 łyżka konfitura z wiśni łowicz
Przygotowanie
Za pomocą miksera wymieszać miękkie masło, 210 gram mąki Lubella i 50 gram cukru. W trakcie mieszania dodać wodę. Uformować kulę, zawinąć w folię aluminiową i na 30-60 minut włożyć do lodówki.
Porzeczki wymieszać z pozostałą ilością cukru.
Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na kształt okręgu. Środek ciasta posypać mąką, posmarować konfiturą wiśniową Łowicz i zostawić ok. 3 cm brzegi do zawinięcia. Wyłożyć porzeczki przesypane cukrem. Zawinąć brzegi ciasta na nadzienie.
Piec w temperaturze 200 stopni - grzałka góra-dół, około 40 minut.