Tarta kokosowo-mandarynkowa

m7
Tarta kokosowo-mandarynkowa

0

0 / 0

Pyszny, orzeźwiający deserek po okazjonalnym obiadku:)

8

Składniki

360 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

200 g mąka pszenna

100 g masło

60 g cukier puder

1 szt. jaja kurze całe

1 szt. mandarynki

0.50 szt. mleczko kokosowe

0.25 szt. limonka

Przygotowanie


1

Z mąki, masła, jajka, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto,

2

Uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,

3

Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,

4

Po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,

5

Mleczko wlać do garnka zagotować,

6

Sok z mandarynek połączyć z sokiem z limonki i mąką ziemniaczaną, dodać do mleczka,chwilę pogotować aż zgęstnieje,

7

Na tartę wykładamy mandarynki, kilka odkładamy do dekoracji,

8

Zalewamy sosem, rozkładamy pozostałe mandarynki i zapiekamy jeszcze 15 min

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły