0

Składniki

1 Łyżeczka
mąka ziemniaczana
200 Gramów
mąka pszenna
100 Gramów
masło extra
60 Gramów
cukier puder
1 Sztuka
jaja kurze całe
1 Sztuka
Mandarynki
0.5 Sztuki
Mleczko kokosowe
0.25 Sztuki
Limonka
Wyślij przepis

Kroki przepisu

  1. Z mąki, masła, jajka, cukru i szczypty soli zagnieść ciasto,
  2. Uformować kulkę i włożyć na 1-2 godziny do lodówki,
  3. Po tym czasie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim blaszkę, wykleić ciastem też boki blaszki by powstał kołnierz,
  4. Po nakłuwać ciasto widelcem i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni Celsjusza przez 20 min,
  5. Mleczko wlać do garnka zagotować,
  6. Sok z mandarynek połączyć z sokiem z limonki i mąką ziemniaczaną, dodać do mleczka,chwilę pogotować aż zgęstnieje,
  7. Na tartę wykładamy mandarynki, kilka odkładamy do dekoracji,
  8. Zalewamy sosem, rozkładamy pozostałe mandarynki i zapiekamy jeszcze 15 min

Opis

Pyszny, orzeźwiający deserek po okazjonalnym obiadku:)

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

Strefa Świąt

BRAND BOX

Skomentuj przepis!