Tarta jabłkowo-wiśniowa.

m7
Tarta jabłkowo-wiśniowa.

0

0 / 0

Pyszna i szybka tarta.

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


8 porcji

Składniki

1 kg jabłko

1 łyżeczka proszek do pieczenia

2 łyżeczka cukier

1 łyżeczka mąka ziemniaczana

1.50 szkl. mąka pszenna tortowa

0.30 szkl. cukier puder

3 szt. jaja kurze całe

1 szt. galaretka wiśniowa

0.50 szt. margaryna zwykła

Przygotowanie


1

Z mąki,proszku,masła, 3 żółtka i cukru pudru wyrabiamy ciasto. Blachę na tartę nacieramy tłuszczem i obsypujemy mąką krupczatką. Ciasto rozwałkowujemy i nakładamy na blachę, troszkę nakłuwamy widelcem. Jabłka obieramy i trzemy na grubych oczkach.

2

Wsypujemy do garnka i chwilę dusimy, odsączamy nadmiar wody i wsypujemy galaretkę. Powstały mus kładziemy na tartę. Z pozostałych białek ubijamy pianę i dodajemy cukier i mąkę.

3

Białka wykładamy na tartę. Pieczemy w 180 C przez ok.25 min.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły