Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Mocno czekoladowa tarta serowa z domową frużeliną wiśniową. Jak kibicować to z fajnym deserem, którym możemy zajadać się do ostatniego okruszka!
Spód tarty: |
|||
250 | Gramów | ||
![]() |
|||
125 | Gramów |
masło
|
|
3 | Sztuki |
żółtko jaja kurzego
|
|
3 | Łyżki |
cukier puder
|
|
1 | Łyżka |
Woda zimna
|
|
1 | Szczypta |
sól
|
|
Frużelina: |
|||
500 | Gramów |
wiśnie
|
|
3 | Łyżki |
Cukier trzcinowy
|
|
2 | Łyżeczki |
ŻELATYNA
|
|
2 | Łyżeczki |
mąka ziemniaczana
|
|
1 | Łyżka |
sok z cytryny
|
|
Masa serowa: |
|||
2 | Łyżki | ||
![]() |
|||
400 | Gramów |
twaróg półtłusty
|
|
1 | Sztuka |
budyń śmietankowy
|
|
200 | Gramów |
Jogurt grecki
|
|
100 | Mililitrów |
śmietana 36%
|
|
0.5 | Szklanki |
cukier puder
|
|
2 | Sztuki |
jaja L
|
|
Pozostałe: |
|||
3 | Łyżki |
polewa czekoladowa
|
|
2 | Łyżki |
Frużelina wiśniowa
|
|
12 | Sztuk |
wiśnie
|
|
Kalorie dla 1 porcji
201-300 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |