Tarta cebulowa
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Tarta cebulowa](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699977249129.jpeg&w=3840&q=75)
Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!
0
0 / 0
Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.75 kg cebula
3 szczyp. sól
1 szczyp. tymianek
0.50 łyżecz. pieprz
2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli
1 szt. anchois
12 łyżka oliwa z oliwek
12 łyżka woda
4 łyżka tapenada
Przygotowanie
1
Z mąki, wody i oliwy, wraz z szczyptą soli wyrobić ciasto.
2
Włożyc ciastem formę na tartę i podpiec w 180 stopniach aż się zezłoci.
3
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na patelni wraz z tymiankiem i pieprzem.
4
Upieczone ciasto posmarować tapenadą i wyłożyć cebulę.
5
Na wierzch położyć anchois i piec ok. 15 minut.