Tarta cebulowa

m7
Tarta cebulowa

0

0 / 0

Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!

9

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


4 porcje

Składniki

0.75 kg cebula

3 szczyp. sól

1 szczyp. tymianek

0.50 łyżecz. pieprz

2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli

1 szt. anchois

12 łyżka oliwa z oliwek

12 łyżka woda

4 łyżka tapenada

Przygotowanie


1

Z mąki, wody i oliwy, wraz z szczyptą soli wyrobić ciasto.

2

Włożyc ciastem formę na tartę i podpiec w 180 stopniach aż się zezłoci.

3

Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na patelni wraz z tymiankiem i pieprzem.

4

Upieczone ciasto posmarować tapenadą i wyłożyć cebulę.

5

Na wierzch położyć anchois i piec ok. 15 minut.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

671

kcal

Białka

11

gram

Węglowodany

70

gram

Tłuszcze

37

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły