0

Składniki

0.75 Kilograma
cebula
3 Szczypty
sól
1 Szczypta
tymianek
0.5 Łyżeczki
pieprz
2 Szklanki
mąka pszenna krupczatka Lubelli
1 Sztuka
Anchois
12 Łyżek
oliwa z oliwek
12 Łyżek
woda
4 Łyżki
Tapenada
Wyślij przepis
Kalkulator miar

Kroki przepisu

  1. Z mąki, wody i oliwy, wraz z szczyptą soli wyrobić ciasto.
  2. Włożyc ciastem formę na tartę i podpiec w 180 stopniach aż się zezłoci.
  3. Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na patelni wraz z tymiankiem i pieprzem.
  4. Upieczone ciasto posmarować tapenadą i wyłożyć cebulę.
  5. Na wierzch położyć anchois i piec ok. 15 minut.

Opis

Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!

Podobne przepisy

Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Łatwy Do 40 min
Paszteciki z kaszą i pieczarkami

Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Łatwy Do 40 min
Placuszki z łososiem i serkiem koperkowym

Chleb kakaowy

Łatwy Do 3 godz
Chleb kakaowy

Churrosy Kakaowe

Średni Do 3 godz
Churrosy Kakaowe

Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Łatwy Do 3 godz
Ciasto drożdżowe z sosem malinowym

Eklerki z kremem czekoladowym

Średni Do 1 godz
Eklerki z kremem czekoladowym

Kakaowe jajka niespodzianka

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe jajka niespodzianka

Kakaowe profiterole

Łatwy Do 1 godz
Kakaowe profiterole

Podziel się swoim przepisem!

Chcesz wiedzieć więcej o gotowaniu?

BRAND BOX

Buraczana sałatka z oscypkiem

Łatwy Do 40 min
Buraczana sałatka z oscypkiem

10 porad, jak zdrowo i smacznie jadać na co dzień

Skomentuj przepis!