Tarta cebulowa
m7
0
0 / 0
Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
4 porcje
Składniki
0.75 kg cebula
3 szcz. sól
1 szcz. tymianek
0.50 łyżeczka pieprz
2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli
1 szt. anchois
12 łyżka oliwa z oliwek
12 łyżka woda
4 łyżka tapenada
Przygotowanie
1
Z mąki, wody i oliwy, wraz z szczyptą soli wyrobić ciasto.
2
Włożyc ciastem formę na tartę i podpiec w 180 stopniach aż się zezłoci.
3
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na patelni wraz z tymiankiem i pieprzem.
4
Upieczone ciasto posmarować tapenadą i wyłożyć cebulę.
5
Na wierzch położyć anchois i piec ok. 15 minut.