Tarta cebulowa
m7
Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!
Wartości odżywcze na porcję
Energia
671
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Smak południowej Francji, dla wielbicieli anchois i tymianku!
9
Składniki
60 min
Przygotowanie
Składniki
4 porcje
Składniki
0.75 kg cebula
3 szczyp. sól
1 szczyp. tymianek
0.50 łyżecz. pieprz
2 szkl. mąka pszenna krupczatka lubelli
1 szt. anchois
12 łyżka oliwa z oliwek
12 łyżka woda
4 łyżka tapenada
Przygotowanie
Z mąki, wody i oliwy, wraz z szczyptą soli wyrobić ciasto.
Włożyc ciastem formę na tartę i podpiec w 180 stopniach aż się zezłoci.
Cebulę pokrojoną w piórka zeszklić na patelni wraz z tymiankiem i pieprzem.
Upieczone ciasto posmarować tapenadą i wyłożyć cebulę.
Na wierzch położyć anchois i piec ok. 15 minut.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
671
kcal
Białka
11
gram
Węglowodany
70
gram
Tłuszcze
37
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.