Tarator z orzechami

konkurs
Tarator z orzechami

0

0 / 0

Tarator to nic innego jak chłodnik, wywodzący się z kuchni bałkańskiej. Tradycyjną zupę można wzbogacić orzechami. Danie jest bardzo smaczne i niskokaloryczne. Świetnie się nadaje jako zamiennik tradycyjnej zupy.

11

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

200 g makaron lubella krajanka

1 szt. kalafior

250 g jogurt naturalny

4 szt. ząbek czosnku

4 łyżka oliwa z oliwek

1 pęcz. świeży koperek

1 pęcz. świeża bazylia

1 pęcz. zielona pietruszka

0.50 szkl. orzechy włoskie

1 szcz. sól, pieprz

5 szt. kostki lodu

Przygotowanie


1

Kalafiora umyć i obrać, ugotować i zblendować.

2

Zieleninę posiekać i wymieszać z kalafiorem, a następnie zalać jogurtem.

3

Makaron ugotować, odsączyć i wymieszać z resztą.

4

Doprawić do smaku. Wierzch posypać kruszonymi orzechami, lekko podprażonymi na patelni.

5

Na koniec dodać kostki lodu.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły