Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Tarator to nic innego jak chłodnik, wywodzący się z kuchni bałkańskiej. Tradycyjną zupę wzbogaciłam orzechami. Danie jest bardzo smaczne i niskokaloryczne. Świetnie się nadaje jako zamiennik tradycyjnej zupy.
200 | Gramów |
Makaron Lubella 5-jajeczna Krajanka
|
|
![]() |
|||
1 | Sztuka |
kalafior
|
|
250 | Gramów |
jogurt naturalny
|
|
4 | Ząbki |
czosnek
|
|
4 | Łyżki |
Oliwa z olliwek
|
|
1 | Pęczek |
koperek
|
|
2 | Łodygi |
bazylia
|
|
1 | Łyżka |
Zielona pietruszka
|
|
4 | Łyżki |
orzechy włoskie
|
|
1 | Szczypta |
sól, pieprz
|
|
5 | Sztuk |
Kostki lodu
|
|
Kalorie dla 1 porcji
101-200 kc
|
|||
Wyślij przepis |
|
||
Kup online: | |||
Kalkulator miar |