Tapenade

goodfoodlover
Tapenade

4

1.5 / 2

Smakowite połączenie suszonych pomidorów i kaparów, czyli tapenada. Poznaj ten prowansalski przysmak razem z nami! Nasza tapenada to pasta składająca się pomidorów suszonych, czosnku, kaparów i oliwek (zielonych i czarnych).

8

Składniki

40 min

Przygotowanie

Składniki


2 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

100 g oliwki zielone

100 g kapary

100 g oliwki czarne

50 g pomidory suszone

1 szt. lubella pełne ziarno gniazda wstążki

2 szt. ząbek czosnku

1 łyżka oliwa

Przygotowanie


1

Pokrój oliwki, kapary, czosnek i pomidory. Odstaw połowę oliwek.

2

Podsmaż składniki.

3

Zmiksuj czarne oliwki z łyżeczką oliwy. Połącz z makaronem. Dodaj pozostałe składniki.

Wartości odżywcze na porcję


Energia

935

kcal

Białka

36

gram

Węglowodany

145

gram

Tłuszcze

23

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły