Tańcująca nitka z sosem
kontakt_6
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
984
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.
0
0 / 0
Konkurs szkolny- przepis zaakceptowany.
5
Składniki
40 min
Przygotowanie
Składniki
2 porcje
Składniki
1 opak. makaron spaghetti lubella
1 szkl. passata pomidorowa łowicz
1 szt. cebula czerwona
0.50 kostka ser żółty
1 szczyp. zioła prowansalskie
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Do rondelka przełóż passatę, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i zioła prowansalskie. Całość wymieszaj i zagotuj.
Ugotowany makaron przełóż na talerz, polej sosem, na koniec posyp startym serem.
Wartości odżywcze na porcję
Energia
984
kcal
Białka
43
gram
Węglowodany
150
gram
Tłuszcze
19
gram
Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.