Talerzyki makaronowe
![](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Favatars%2Fimages%2F1700661451382.png&w=3840&q=75)
m7
![Talerzyki makaronowe](/_next/image?url=https%3A%2F%2Fsaproduwielbiaplmmedia.blob.core.windows.net%2Fmedia%2Frecipes%2Fimages%2F1699974393064.jpeg&w=3840&q=75)
Zamiast zwykłego makaronu, polecam "talerzyki" idealnie pasują do gulaszu, dań z warzywami
1
0 / 0
Zamiast zwykłego makaronu, polecam "talerzyki" idealnie pasują do gulaszu, dań z warzywami
4
Składniki
60 min
Przygotowanie
Nie wygaszaj ekranu podczas gotowania
Składniki
3 porcje
Składniki
1 szczyp. sól, pieprz
200 g makaron nitki
6 szt. jaja kurze całe
3 łyżka olej
Przygotowanie
1
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pokroić na 3 cm kawałki. Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem, dodać pokrojony makaron. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nałożyć równomiernie masę, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, pilnując aby ciasto nie przywierało. Smacznego!