Talerzyki makaronowe

m7
Talerzyki makaronowe

1

0 / 0

Zamiast zwykłego makaronu, polecam "talerzyki" idealnie pasują do gulaszu, dań z warzywami

4

Składniki

60 min

Przygotowanie

Składniki


3 porcje

Składniki

1 szczyp. sól, pieprz

200 g makaron nitki

6 szt. jaja kurze całe

3 łyżka olej

Przygotowanie


1

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić pokroić na 3 cm kawałki. Jajka roztrzepać, doprawić solą pieprzem, dodać pokrojony makaron. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nałożyć równomiernie masę, smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron, pilnując aby ciasto nie przywierało. Smacznego!

Wartości odżywcze na porcję


Energia

536

kcal

Białka

24

gram

Węglowodany

47

gram

Tłuszcze

28

gram

Podane wartości są szacunkowe i mogą się różnić w zależności od wykorzystanych składników. Wszelkie decyzje dotyczące zdrowia powinny być konsultowane odpowiednio z lekarzem i/lub dietetykiem.

Kategorie


Planer
Ulubione
Szukaj
Przepisy
Artykuły